Başkan Öz Açıklaması ' Halk Bana Güveniyor, Ben De Onlara Güveniyorum'

’Yetkinin ötesinde liderlik’ toplantısında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, "Halk bana güveniyor. Ben de halka güveniyorum. Halkın gözlerine bakınca ne söylemek istediklerini anlıyorum" dedi.

Başkan Öz Açıklaması ' Halk Bana Güveniyor, Ben De Onlara Güveniyorum'
Başkan Altınok Öz, ’Ortak İdealler Derneği Türkiye’nin, Büyükada Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği ‘Yetkinin ötesinde liderlik’ toplantısına katıldı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Meridyen Liderlik programı içerisinde düzenlenen "Yetkinin ötesinde liderlik" konulu toplantıya Ortak İdealler Derneği Türkiye Direktörü Ayşegül Gürer, Program yöneticisi Burcu Sahbaz ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Öz, 2009 yerel seçimlerinde yaptığı çalışmalara atıfta bulunarak, " 2009 seçimlerinde aday oldum. Arkadaşlar halka ne anlatacağım ve neler konuşacağıma dair çalışmalar yaptılar. Notlar halinde hazırladılar ve bana verdiler. Bir Pazar sabahı sivil toplum örgütleri ile kahvaltı edeceğiz. Eşim de yanımda. Karşımda insanlar. Kürsüye çıktım. Hayatım genel cerrah olarak geçti. Ağzımı kapamışım elimle iş yapmışım. Bir taraftan da eşime bakıyorum. Bakarken eşim kalktı gitti. 2-3 dakika karşımdaki insanlara baktım onlar da bana baktı. Birden aklıma geldi -siyasetçi değil de Doktor Altınok Öz olsana- dedim. Kendimi anlatmaya başladım.” dedi.

"HALK BANA GÜVENİYOR, BENDE ONLARA"

İnsanların gözlerine baktıklarında kendisine güvendiklerini belirten Başkan Altınok Öz, “Kendinizden emin olun. Yolumda yürüyorum, kim ne derse desin. Yönetici olarak halkın ihtiyaçlarını biliyorum. Bu halkı tanıyorum. Gözlerinden bana ne söylemek istediklerini anlıyorum. Dolayısıyla ben halka güveniyorum, halkta bana güveniyor. Siz yönetici olarak doğru iş yapıyorsanız halk sizin yanınızda olur” diye konuştu.

"İMAR YÖNETMENLİĞİNİN 64. MADDESİNİ YASAYA BİZ KOYDUK"

Yağmur sularının kullanılması konusunda İmar yönetmenliğinin 64. maddesinin Kartal Belediyesi tarafından koyulduğunu da belirten Öz, “2009 yılında Belediye Başkanı oldum. Belediyeciliği bilmiyordum. Ama şuan iddia ediyorum belediye ile ilgili mevzuat değiştirecek kadar bilgi sahibiyim. Kanuni Sultan Süleyman, Rodos seferine çıkacak, çıkmadan önce Bodrum’da kümbetler yaptırır. Bodruma gittiğinizde kümbetleri görürsünüz. Sefere çıkmadan kümbetleri yaptırdı, kışın kümbetler suyla doldu, ordusunu 3 ay hazırladı ve Rodos seferine öyle çıktı. Bunun belediye ile ilgisi nedir? Kartal’a metrekare başına yağan yağmur 651 kilogram. Biz bu çatı sularını alıp depolarsak ve sadece sifonda kullanırsak yüzde 30 su tasarrufunda bulunuruz. Kanunide başlayan, Yerebatan sarayında devam eden bilgiyi belediye ye aktarıp bunu dönemim şehircilik bakanına önerdiğimde İmar Yönetmenliğin 64 maddesi olarak girdi” dedi.

"YÖNETTİĞİN KENTİ HER YÖNÜYLE BİLECEKSİN"

Yöneticilerin, tarihi ve yönettiği kenti çok iyi bilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Öz, "Bizim farkımız bir detay, iki ideoloji. Belediyeciliği; Kartal Belediyesi kendisine bir şey sağlamak için yapmıyor. Başta başkanı olmak üzere… Çocukların ve kadınların ayakta ve hayatta kalmasını istiyoruz. İstanbul’un en güzel su sporları merkezi ve en iyi yelken merkezi Kartal’dır. Ben madem Kartal Belediye Başkanıyım, Kartal’ın tarihini, coğrafyasını, rüzgarını ve yağış rejimini bilmek zorundayım. Kayış Dağı ile Aydos Dağı arasındaki çukurdan gelen rüzgar Dragos’un doğu yamacından, Heybeli Adanın doğu yamacından eser. Dolayısıyla Dragos’un doğu yamacıyla Kartal arasında en ölü zamanda rüzgar 5 nat’ın altına düşmez. Yelken için ideal. Kalamış’ta bir yelken yarışı ancak 4’ünü tamamlarken, Kartal’da en az 8-9 yarış tamamlanıyor. Bir kenti planlarken o rüzgarı kesmemek lazım. Elimizde Dragos Yelken Kulübü var. Belediyespor’u yelken kulübüyle eşleştirdik. Her türlü desteği veriyoruz. Vakıfbank Umut Çocukları var. Kimsesiz çocukları yelken kulübüne götürdük. İstedik ki, yelken sporu yapsınlar. Dümen, yelken ve tek başına o kabuğun içinde çocuklar karar verme yeteneğini geliştirsinler. Sokakta kaldıklarında doğru karar verme yetenekleri gelişiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA