Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ayvacık ilçesini turizm cenneti haline getirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Yılmaz, Ayvacık ilçesinde yatırım yapan Suudi Arabistanlı turizm yatırımcılarının düzenlediği yemeğe katıldı.

Yemekte Ayvacık ilçesinde belediyenin yatırımlar hakkında bilgi veren Yılmaz, "Ayvacık ilçesini turizm cenneti haline getirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Doğası, yeşili, gölü, eşsiz manzaralarıyla Ayvacık, turizmde Karadeniz'in en iddialı ilçesidir. Tanıtım ve yatırım anlamında bugüne kadar geri kalan Ayvacık'ı şimdi tüm yönüyle ilmek ilmek işleyerek turizme hazırlıyoruz. Altyapı çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bunun yanında Medineli yatırımcılar da konaklama tesisi bağlamında yatırımlarını gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar bittikten sonra planladığımız çeşitli uluslararası organizasyonlar ve faaliyetler var. İlçemizin turizm potansiyelini artırmak için de farklı bir takım yatırımlarımız olacak. 2 veya 3 yıl içinde Ayvacık, Türkiye'nin hatta dünyanın her tarafından gezip görmeye gelinen bir ilçe olacak. Bunun için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Arap yatırımcı Hassan Ashoor ise " Bizler kalabalık aileleriz ve yeşile hayranız. Bu nedenle bu güzel ilçe, bizlerin gelip gezip konaklama yapmamız için harika bir yer. Doğa harikası bu ilçe için bir kaç proje geliştirdik. Yapacağımız yatırımlarla ilçeye büyük bir katma değer kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA