Rip Akıntısına Karşı Belediye-Üniversite İş Birliği

Kıyıya vuran dalgaların geri dönüşü sırasında oluşan rip akıntısının etkili olduğu Hatay'ın Samandağ ilçesindeki sahilde artan boğulma olaylarına karşı Belediye ile Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü ortak çalışma başlattı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, yaptığı yazılı açıklamada, kendi daveti üzerine bölgeye gelen ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerinin, çeşitli incelemelerde bulunduğunu belirtti.

ODTÜ ile yapılan ortak çalışmayla dünyanın sayılı sahilleri arasında bulunan Samandağ'da, boğulma vakalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydeden Nehir, aynı zamanda sahile gelen insanlara kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini de aktardı.

Daha önce sahilde belediyenin imkanlarıyla cankurtaran ve ekipman temin ettiklerini anımsatan Nehir, "Sahilde boğulma olaylarına karşı alınacak önlemler konusunda belediyemizin bütçesi çok el vermediğinden Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yaptık. Bununla da yetinmeyip bilimsel destek alarak halkımıza daha iyi hizmetler yapabileceğimizi, dalgakıran yapılmasının bir çözüm yolu olup olmayacağını hocalarımızla birlikte araştırıp kamuoyuyla paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Nehir, çalışmalar kapsamında yaklaşık 14 kilometrelik sahil boyunca rip akıntısı oluşabilecek yerlerin belirleneceğini, deniz tabanının araştırılacağını ve riskli bölgelerin belirlenerek uyarıcı tabelalar konulacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA