Laleli Fashıon Sophing Festivali Dördüncü Kez Kapılarını Açtı

Laleli Fashion Shopping Festivali, Laleli markalarını dünyaya tanıtıyor.

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festivali 13 ülkeyi ağırlıyor. Türkiye’nin güçlü ticaret merkezlerinden biri olan Laleli’de 6 gün boyunca devam edecek festival tüm renkliliği ile bölgeyi canlandıracak. Laleli Camisi önünde hazırlanan renkli kortejle festival başladı.

Yürüyüş sonrası Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca ve dernek üyeleri birlikte kurdele kesti.

“LALELİ TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN EN BÜYÜK AÇIK HAVA ALIŞVERİŞ MERKEZİDİR”

Festivalin Laleli için anlamının büyük olduğuna vurgu yapan Eyyüpkoca, "Dört sene önce biz bu günlerin hesabını yapmıştık. Rusya, Ukrayna ve Çin’de kriz varken bizim böyle bir festivali yapıyor olmamız, onlara can suyu olabilecek bir organizasyon oluyor. 13 ülkeden alım heyeti organize ettik. Şuana kadar yaptığımız planlarımız yolunda gidiyor. Zannediyorum 3 gün sonunda birçok dalda ticari bağlantılar ve iş görüşmeleri olacak” şeklinde konuştu.

“SONUÇLAR MUTLULUK VERİCİ”

Yapılan çalışmaların olumlu sonuçlanmasının mutluluk verici olduğunu belirten Eyyüpkoca, ”Biz, 55 ülkeyle direk olarak ticaret yapıyoruz. Dünyanın her yerinden ülkelerle çalışma yapıyoruz. Dolayısıyla Rusya ve benzer ülkelerle yapıldığını söylemek doğru değil. Kriz öncesinde Rusya bizim pazarımızın yüzde 27’sine sahipti, şimdi yüzde 15’ini oluşturuyor. Bu gerileme yaşayan ülkelerin yerine, yaptığımız çalışmalarla İran, Gana ve özellikle Güney Amerika’da bulunan ülkelerle yaptığımız çalışmalar yer almaya başladı” diye konuştu.

Bölgenin ticari dinamizmini güçlendirecek festival, 24-30 Ağustos tarihleri boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA