Başakşehir Belediyesi'nin 'Hoş Geldin Bebek' Ziyaretleri Devam Ediyor

Başakşehir Belediyesi’nin ilçede ikamet eden ve yeni çocuk sahibi olan ailelere gerçekleştirdiği ’hoş geldin bebek’ ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretlerde, Başakşehir Belediyesi tarafından anne ve bebekleri için hazırlanan özel bakım setleri aileye hediye ediliyor.

Başakşehir Belediyesi'nin 'Hoş Geldin Bebek' Ziyaretleri Devam Ediyor
Başakşehir Belediyesi tarafından, ailelerin bebek sevinçlerine ortak olmak ve anne ile bebek sağlığı konusunda duyarlılık oluşturmak için hayata geçirdiği ’Hoş Geldin Bebek’ projesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay’ın katkıları ile hayata geçirilen projede, Nisan ayından bu güne 410 aile ziyaret edilerek bebek sevincine ortak olundu. Randevu sistemi ile yapılan ziyaretlerde ailelere özel bebek seti hediye ediliyor. Bebek seti, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın mektubu ile birlikte kız bebekler için kırmızı, erkek bebekler için ise mavi çanta içerisinde veriliyor.

BAŞAKŞEHİR’DE DOĞAN HER BEBEĞİN BİR AĞACI VAR

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçede her yeni doğan bebek için bir fidan dikilecek olması da aileler tarafından ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor. Ziyaretler sırasında ailelere verilen set içerisinde ayrıca bebek adına düzenlenmiş ‘bir fidan yeşeriyor’ kartı yer alıyor. ’Hoş geldin bebek’ projesi kapsamında belediye görevlileri tarafından ziyaret edilen Derya ve Cem Tekiz çifti, hayata merhaba diyen kızları Seyide Işıl bebeğin mutluluğunu paylaşan belediye yetkililerine teşekkür etti. Anne Derya Çift, “İkinci bebeğim dünyaya geldi. Belediyenin uygulaması çok güzel. Bende başvurdum, geldikleri içinde çok mutlu oldum. Bebeğim için ağaç dikildiği içinde teşekkür ederiz. Belediyeden çocuklarımızın büyüdüklerinde yiyebilecekleri meyve ağaçları da dikilmesini rica ediyorum” dedi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen bir diğer bebek ziyareti ise, Ganime ve Mehmet çiftinin evine gerçekleştirildi.

Genç çift oğulları Bilal Talha’yı kucaklarına almanın heyecanını, “Dördüncü çocuğumuz dünya geldi. Başakşehir Belediyesi’nin projesi çok güzel. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hediye edilen sette işimize yarayacak çok malzemeler var. Çocuğum için fidan dikilmesinden de çok mutlu olduk” cümleleriyle anlattılar.

Projeye yıl boyunca devam edileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA