İzmirli Soliste Seda Sayan'dan Destek
Merakla beklenen ’Nefesimsin’ isimli yeni albümü ile bu yaz müzik dünyasına giriş yapmaya hazırlanan İzmirli Cengiz Akbay, ünlü sanatçı Seda Sayan süpervizörlüğünde albüm çıkarıyor.

Albüm sürecinin renkli geçtiğini belirten Cengiz Akbay, “Seda Sayan ve Erkan Çelik’in yemek yemek için oturduğu bir yere gittim ve karşılarında bir şarkı okuma fırsatım oldu. Ardından Seda Sayan, Erkan Çelik beni beğendiklerini söylediler. Benim tüm hayatım o akşam bambaşka bir hale dönüştü. Erkan Çelik bana albüm yapacağını söyledi ve albüm yolculuğum o akşam başladı.
Erkan Çelik sayesinde Gaziantep’e veda ederek İstanbul’a yerleştim, albümümü hazırladım. Ayrıca Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan yatay geçiş yaparak Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı’na geçiş yaptım, konservatuar eğitimime devam etmekteyim" dedi.
Albümün çıkış şarkısı olan ’Sağır Sultan’ parçasının sözleri ve diğer tüm parçaların bestesi Burak Öksüzoğlu’na ait. Ahmet Özden ve Suat Aydoğan’ın aranjör olarak yer aldığı albümde çıkış şarkısı “Nefesimsin” ve “Zeytin Karam” isimli parçaların da söz yazarı olarak Erkan Çelik imzası taşıması dikkat çekiyor.
