Tahir Ağa Hamamı Ekim Ayında Açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Mudanya'da restorasyonuna devam edilen 200 yıllık Tahir Ağa Hamamı, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı bir merkez olarak Ekim ayında açılacak.

Tahir Ağa Hamamı Ekim Ayında Açılacak
Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, harabe haldeki yapının özgün kimliğine kavuşmak üzere olduğunu söyledi.

Altepe, tüm ilçelerdeki eserleri ayağa kaldırma çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Mudanya'nın kalbi olan eski zeytin halinin yanında bulunan 2 asırlık Tahir Ağa Hamamı'nda kamulaştırma sorununun çözülmesinin ardından çalışmaları hemen başlattık. Harabe haldeki görüntüsüyle ilçeye yakışmayan bina, orijinal görüntüsüne kavuştu. Çifte hamam olarak yıllarca hizmet veren ancak dana sonra kaderine terk edilen eser, yakın zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak bir mekana dönüşüyor. Eylül sonu gibi çalışmaları bitirip, Ekim ayı içinde de kullanıma açmayı hedefliyoruz. Şimdiden Mudanya'ya ve Mudanyalılara hayırlı olsun."

Kaynak: AA