Euro Bölgesi Maliye Bakanları Anlaşmaya Vardı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan’a 86 milyar euro göndermeyi öngören 3’üncü kurtarma paketi anlaşmasına onay verdi.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları Anlaşmaya Vardı
Yunanistan Parlamentosu’nda hükümet ile kreditörler arasında yapılan 3’üncü kurtarma paketine ilişkin anlaşmanın onaylamasının ardından paket, Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısından da geçti. Brüksel’de toplanan Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının anlaşmaya varmasının ardından Yunanistan Merkez Bankası’na 13 milyon euroyu önümüzdeki perşembe gününe kadar göndermesi ve 10 milyon euroyu da göndermek üzere Avrupa İstikrar Mekanizması’nda hazır tutması bekleniyor. Euro Bölgesi’nin paketin öngördüğü 86 milyon euronun 26 milyon eurosunu ilk seferde göndermesi ve Ekim ayında Yunanistan’ın kurtarma paketi şartlarına uyup uymadığını incelemesi bekleniyor.

Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “6 ay süren zorlu müzakerelerin ardından nihayet anlaşmaya vardık” dedi.

Almanya Maliye Bakanı ise, “Yunanistan hükümetinde gerçekleşen değişiklikler ve atlattığımız krizlerin ardından Syriza hükümetinin oldukça yapıcı ve iyi organize olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA