Kavak'ta AK Parti İstişare Toplantısı Yapıldı
Kavak ilçesinde AK Parti İstişare Toplantısı yapıldı.

AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel'in konuşmasının ardından, AK Parti'nin 14 yıl önce 14 Ağustos'ta kurulduğunu söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 14 yıl içerisinde AK Parti'nin yaptığı kazanımlarını anlattı.
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demican, hükümetin 45 günde kurulması gerektiğine işaret ederek, "Şu anda AK Parti ile CHP arasında görüşmeler devam ediyor. MHP de AK Parti ile birlikte hükümet kurulması için kapılarını kapatmış değildir. Eğer CHP ile bir hükümet kurulamazsa MHP ile görüşmeler yapılacak. Şurada 10 günlük bir süre kaldı. İnşallah görüşmeler selametle sonuçlanır. Eğer MHP ile de hükümet kurulamazsa seçime gidilecek. AK Parti'nin HDP ile bir hükümet kurması kesinlikle mümkün değildir. Biz AK parti olarak her zaman seçime hazırız" dedi.
Terör olaylarında 30 yıl içerisinde 45 bin kişinin katledildiği açıklamasında bulunan Demircan, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle biriz, beraberiz, kardeşlik içinde yaşıyoruz. Memleketimizde son 30 yılda meydana gelen terör olaylarında 45 bin vatandaşımız yaşamını yitirdi. Çözüm sürecine işlerlik kazandırmak istemeyen AK Parti değil, başkalarıdır. Onlar kendilerini çok iyi bilir. Terör olayları ile sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız."
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
