Kartepe'de Sele Karşı Alt Yapı Seferberliği Başlatıldı
Kartepe ilçesini etkisi altına alan ve maddi kayıplara neden olan sel felaketleri ardından kurumlar koordineli olarak yoğun tempoda çalışmaya başladı. İlçede sıkıntılı bölgeleri sağlıklı alt yapıya kavuşturmak adına yağmursuyu ve kanalizasyon hattı ile dere ıslahını gerçekleştirecek projeler yaz ayları ile birlikte hız kazandı.

İlçe genelinde başlatılan sele karşı alt yapı seferberliğinde dere ıslahı ile yağmursuyu hattı boru döşeme çalışmaları Uzunçiftlik, Ataevler ve Emekevler Mahalleleri’nde de aralıksız sürüyor. Söz konusu mahallelerde 3.7 kilometre uzunluğunda yağmursuyu ve kanalizasyon hattı ile dere ıslahı gerçekleştirecek projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Farklı noktalarda süren alt yapı çalışmasında çeşitli çaplarda borular kullanılarak, 2 bin 100 metre yağmursuyu ve 600 metre kanalizasyon hattı ile bin metre dere ıslahı yapılacak.
Başkan Üzülmez, bölgede devam eden çalışma ile yağmursuyu ve kanalizasyon problemini uzun yıllar çözecek projenin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Diğer sıkıntılı bölgelerde olduğu gibi Emekevler, Ataevler ve Uzunçiftlik Mahalleleri’nde devam eden çalışmalar ile ilçemiz adeta bir şantiye havasına büründü. Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü ve Kartepe Belediyesi ekiplerimizin koordineli çalışması ile hem alt hem üst yapıdaki düzenleme ve iyileştirmeler ile yağışlı havalar öncesi ilçeyi daha modern hale dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Kartepe’ye değer katan çalışmalarımız uyumlu ve tempolu bir şekilde çözüm odaklı olarak halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek içindir” dedi.
