Adalet Binası Sanatın Merkezi Olacak

Gaziantep'teki eski adliye binası, restorasyon çalışŸmalarının ardından "YaşŸayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek.

1950'li yıllarda yapılan, uzun yıllar hükümet ve adliye binası olarak kullanılan tarihi yapının yaklaşŸık 1 yıl önce BüyükşŸehir Belediyesi tarafından başŸlatılan restorasyon çalışŸmalarında sona gelindi. Cinayetten boşŸanmalara, uyuşŸturucudan dolandırıcılığŸa kadar birçok suçun karara bağŸlandığŸı, haksızlığŸa uğŸrayanların da adalet aradığŸı salonlarda restorasyonun ardından sanat eserleri sergilenecek.

"YaşŸayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmete girecek 3 bloktan oluşŸan 4 katlı binada; sanat galerisi, sergi salonları, çocuk sanat merkezi, kütüphane, tiyatro, el işŸi, yetenek gelişŸtirme, ebru sanatı gibi güzel sanatlar kursları ve adliye müzesi olacak. AğŸır Ceza Mahkemesinin duruşŸma salonu olarak kullanılan büyük salon ise seminer, sempozyum ve söyleşŸilere ev sahipliğŸi yapacak.

Gaziantep BüyükşŸehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm MüdürlüğŸünün ortaklaşŸa yürüttüğŸü çalışŸma kapsamında "Gaziantep Kent ArşŸivi" de kurulacak. Gaziantep ile ilgili araşŸtırmalara ışŸık tutacak arşŸivde kentle ilgili görsel ve yazılı belgelerin yanı sıra bilgiler de yer alacak.

OluşŸturulacak turizm enformasyon biriminde de kente gelen yerli ve yabancı turistler, Gaziantep'te gezebilecekleri yerler hakkında bilgi edinecek.

Gaziantep BüyükşŸehir Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Daire BaşŸkanı Muhittin Aslan, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, kent belleğŸi olan önemli bir yapıyı "YaşŸayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak şŸehre kazandıracaklarını söyledi.

Güçlendirme ve statik çalışŸmaları tamamlanan binada restorasyon çalışŸmalarında sona gelindiğŸini belirten Aslan, merkezin kasım ayında hizmete açılmasının planlandığŸını kaydetti.

Kaynak: AA