Keçiören'de Son Konuk Kırım Oldu

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin son uluslararası konuğu Kırım-Ukrayna oldu.

Keçiören'de Son Konuk Kırım Oldu
Ramazan ayı boyunca şimdiye kadar 18 ülkeyi misafir eden Keçiören Belediyesi’nin son konuğu Kırım oldu. Kırım - Ukrayna Evi’nin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırım Derneği Genel Merkez Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Ukrayna Büyükelçiliği Birinci Katip Üye Denis Zolotaigov, Kırım Derneği Genel Merkez Genel Başkan Vekili Mükremin Şahin, Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Eserkal’ın katılımıyla gerçekleşti.

KIRIM ÖZGÜR OLSUN

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Kırım’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dileyerek “Sınırların ötesinden gelen 18 ülkeyi misafir ettik. Ramazan aynın hep beraber sonuna doğru geliyoruz, yaklaşan Kadir Gecenizi ve bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, mazlum ülkelerde yaşayan tüm ümmetin bayramını barış içinde geçirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kırım Derneği Genel Merkez Genel Başkanı Kalkay ise yardımlaşma ve dayanışmanın göklere çıktığı böyle bir gecede bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Tım tım, çoban, horan gibi yöresel oyunlarını sergileyen Kırım ekibi izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Kırım Türkülerini seslendiren Rümeysa Ay’dan sonra sahne alan İsmail Yılmaz ise birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA