AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Açıklaması

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan YÖK’ün tıp fakülteleri ve hukuk fakülteleri için aldığı baraj kararını değerlendirerek YÖK’ün bu kararı gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Açıklaması
Türkiye’de bu alanlarda ki ihtiyacı karşılayacak kadar üniversite bulunduğunu, kararın düzeltilmemesinin öğrencilerin bu alanlardaki eğitim için yurt dışına itileceğini ifade etti.

Erdoğan yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’nin çok büyük hekim ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılayacak kadarda ülkemizde üniversite mevcut. YÖK’ün Tıp öğrenimi için ilk 40 bine girenler, hukuk öğrenimi için ilk 150 bine giren öğrencilerle ilgili koyduğu baraj sıralamaya giren diğer öğrencilerin farklı ülkelerde tıp ve hukuk eğitimi almalarına neden olacak bu da Türkiye’deki öğrencileri yurt dışında okumaya itecektir. Hâlbuki ki Türkiye’de bunun alt yapısı hazırdır. Ak Parti hükümetleri döneminde biz her ilde bir üniversite açtık. Diğer taraftan ülkemizin çok ciddi bir doktor açığı var. Ak Parti hükümetleri döneminde Türkiye’de büyük bir sağlık reformuna gidildi. Dünya Türkiye’yi sağlık alanındaki reformuyla örnek alarak bir çok ülke kendi bu reformları uygulamaya başladı.

Gerek özel gerekse devlet hastaneleri şekliyle fiziki alt yapı büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Buna ilaveten dev şehir hastaneleri yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi 1875 yataklı Gaziantep eğitim ve araştırma hastanesidir. Bütün bunlara baktığımızda fiziki alt yapısı tamamlanan sağlık hizmeti verecek kurumların hepsine de sağlık personelleri gerekli. Bunlardan bir tanesi de doktorlardır. YÖK’ün bu konuda Tıp Fakültelerinde okuyacak öğrencilerin önünü açması gerekir. Sınırlama engelleme ve tahditleri gözden geçirmesi gerekir. İthal doktorların bile düşünüldüğü ülkemizde bu kararın gözden geçirileceğini umuyorum. Zaten bütün üniversiteler puanlama ile öğrenci alıyor. Bu barajın bir anlamı olmadığı gibi yüzbinlerce mağduru olacaktır” dedi.

Yurtdışında özellikle Kıbrıs’ta böyle bir uygulamanın olmadığına da dikkat çeken Erdoğan konunun takipçisi olacaklarını ve YÖK nezdinde girişimlerde bulunacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA