2015 Çanakkale Korolar Festivali

Çanakkale'de bu yıl 3'üncüsü organize edilen 2015 Çanakkale Korolar Festivali, "100. Yıla Barış Şarkıları" temasıyla yarın başlayacak.

2015 Çanakkale Korolar Festivali
Festival Genel Direktörü Mete Gökçe, İÇDAŞ Kongre Merkezi'deki basın toplantısında yaptığı konuşmada, festivalin Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasınca (ÇTSO) düzenlendiğini söyledi.

Gökçe, festivalin açılışının yarın akşam yapılacağını belirterek, "Etkinliğe yerli ve yabancı koroların ilgisinin üst düzeyde oldu. Bulgaristan'ın dünyaca ünlü korosu Sofia Boys, Türkiye'de ilk kez Çanakkale Korolar Festivali'nde yer alacak" dedi.

Çanakkale'nin turizm, sanat, kültür ve tanıtımına büyük katkısı olan festivalin 2017 yılından tamamen uluslararası olacağına işaret eden Gökçe, "Bu yıl tüm korolar Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla barış şarkıları eşliğinde sahne alacak. Bu kapsamda aynı anda bin 200 korist, ÇTSO Su Perdesi önünde açık hava konseri verecek. Festivale ayrıca 30 koro katılacak" diye konuştu.

Gökçe, festival kapsamında, besteci müzik eğitimcisi Adnan Atalay'a "Koro Müziğine Hizmet Ödülü" verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA