Kardeş Şehirli Çevreçilerden Gaziantep'e Ziyaret

Almanya ve Azerbaycan’daki kardeş şehirlerde görev yapan çevre teknikerleri, Gaziantep’i ziyaret etti.

Kardeş Şehirli Çevreçilerden Gaziantep'e Ziyaret
Almanya’nın Ludwigshafen Belediyesi ve Azerbaycan’nın Sumgait Belediyesi temsilcilerinin de eşlik ettiği ziyarette, çevre teknikerleri Gaziantep’te teknik incelemelerde bulundular.

Büyükşehir, Şehitkamil ve Şahinbey belediyelerinin arıtma tesisleri, katı atık depolama sahası ve tıbbi atık sterilizasyon tesislerini gezen ekip, yetkililerden tesisler hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Bakıcılar çarşısı, Zincirli Bedesten, Gaziantep Kalesi, hayvanat bahçesi, Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’ni de gezen heyet, Zeugma Mozaik Müzesi’nin Gaziantep’e kimlik kazandırdığını ifade ettiler.

Ayrıca heyet Gaziantep temasları kapsamında Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Gaziantep Evsel Arıtma Çamuru Yakma Tesisi, Gaziantep Hacı Baba İçme Suyu Arıtma Tesisi, Gaziantep Hafriyat ve Yıkıntı Atıkları Depolama Alanını, Gaziantep Ekolojik Ev Projesini, Botanik Bahçesini ve Planetaryum’u gezme fırsatını elde etti.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Dış İlişkiler Daire Başkanlığının beraber yürüttüğü organizasyona katılan temsilciler, verimli geçen ziyaretten dolayı yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: İHA