Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım Açıklaması

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Bugün, 361 kurumumuzda 170 bin 300 hükümlü ve tutuklu barınmaktadır" dedi.

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım Açıklaması
Yıldırım, ElazığŸ'da, hükümlü ve tutukların çalışŸmalarının sergilendiğŸi Ahmet Aytar Meydanı'ndaki ǜrün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışŸında yaptığŸı konuşŸmada, Türk ceza infaz sisteminde son 10 yılda çok önemli değŸişŸim ve dönüşŸüm yaşŸandığŸını söyledi.

Bu değŸişŸim ve dönüşŸümle daha modern ceza infaz kurumları yapıldığŸını belirten Yıldırım, "Bugün, 361 kurumumuzda 170 bin 300 hükümlü ve tutuklu barınmaktadır. Bu Avrupa standartlarında çok büyük bir cesameti ifade etmektedir" diye konuşŸtu.

Yıldırım, 40 bin kişŸiye okuma yazma eğŸitimi verdiklerine dikkati çekerek, ceza infaz kurumlarının artık infaz sorumluluğŸunun ötesinde kendilerine bir eğŸitim ve öğŸretim sorumluluğŸu da yüklediğŸini ifade etti.

Gelinen noktada infaz sisteminin gelişŸmişŸ hukuk sistemlerinin gerisinde olmadığŸını vurgulayan Yıldırım, "Hatta işŸ yurtları, işŸ eğŸitimi ve üretimi açısından Avrupa'nın en iyisi olma noktasına geldiğŸimizi ifade etmek istiyorum. Bu noktada sistemimizi her geçen gün daha ileri bir noktaya götürme noktasında azmimiz ve gayretimiz devam etmektedir" dedi.

ElazığŸ Valisi Murat ZorluoğŸlu da ülkede yeniden tırmanışŸa geçen terör hadiselerini ve bunları gerçekleşŸtiren terör örgütlerini lanetlediğŸini belirterek, bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşŸlara ve şŸehit düşŸen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başŸsağŸlığŸı diledi.

Yapılan düzenlemelerle ceza infaz kurumlarının caydırıcılığŸının yanı sıra ıslah edici taraflarıyla da öne çıktığŸını ve bunu memnuniyetle müşŸahede ettiklerini dile getiren ZorluoğŸlu, "Cezaevlerimizdeki hükümlü ve tutuklularımızın buradaki sürelerini tamamladıktan sonra hayata daha güzel bir şŸekilde hazırlanmaları, ıslah edilerek cezaevlerinden çıkmaları, çıktıklarında da bir meslek sahibi olmaları bakımından çok önemli çalışŸmalar ve kurslar cezaevlerinde düzenleniyor" dedi.

ElazığŸ Cumhuriyet BaşŸsavcısı Mustafa Bilgin PişŸkin ise DoğŸu ve GüneydoğŸu illeri arasında fuara ilk olarak ElazığŸ'ın ev sahipliğŸi yapmışŸ olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, fuarın bir hafta boyunca açık kalacağŸını bildirdi.

KonuşŸmaların ardından fuarın açılışŸı yapıldı. Fuarda, Türkiye'deki 36 ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların süs eşŸyası, ev gereçleri, takı, giyim, mobilya ve gıda ürünleri gibi çalışŸmaları satışŸa sunuldu.

Kaynak: AA