Kültür Ve Muz Festivali Devam Ediyor
İçel Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Anamur Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivali, tüm coşkusuyla sürüyor.

Anamur’un yerel yemeklerinden, ürettiği ürünlere kadar birçok ürünün tanıtıldığı festivalde, sportif yarışmalar, dans gösterileri ve sergiler festivale katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.
İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde, halkı bir araya getiren, kaynaştıran bu tür festivallerin, bölgede yaşayan halkı ve hatta ülkenin çeşitli yerlerinden tatil için Anamur’a gelen insanları buluşturduğunu söyledi.
Kocamaz, aynı zamanda bu etkinliğin, Anamur’un kültürel değerlerinin yanı sıra muzunu ve ürettiği diğer ürünleri tanıttığını vurguladı.
Başkan Kocamaz, İçel’in tüm ilçelerinde bu tür etkinliklere destek verdiklerini belirterek, festivallerin insanları bir araya getirerek, ortak paydada birleştirdiğini ve İçelli olma bilincine katkı sağladığını kaydetti.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, festivalin her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli geçtiğini ifade etti.
Türe, festival ile amaçlarının kültürümüze sahip çıkarak kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.
Festival alanında kurulan Yörük çadırları ve stantlar da büyük ilgi gördü. Stantlarda Yörük kültürünü simgeleyen yayık ayranı, sıkma ve börek satışları yapıldı ve eski eşyalar sergilendi.
Festivalin üçüncü gün etkinlikleri Zara konseriyle devam etti. Alanı dolduran Anamurlular Zara’nın seslendirdiği eserlerle keyifli bir akşam geçirdi.
