Suruç'taki Patlama Şırnak'ta Protesto Edildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlama, Şırnak’ta sivil toplum kuruluşları tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Suruç'taki Patlama Şırnak'ta Protesto Edildi
Şırnak Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda “Öfkemiz büyük, sözün bittiği noktadayız” pankartı açılarak basın açıklamasında bulundu. Grup adına açıklama yapan Şırnak İnsan Hakları Derneği üyesi Av. Buşra Demir, Suruç’ta bir patlama ile sivil insanlara vahşi bir saldırı yapıldığını söyledi.

Demir, "Yapılan bombalı saldırıda 30’u aşkın insanımızın hayatını kaybettiği, 100’ü aşkın kişinin da yaralandığı bildirilmektedir. Öncelikle bu insanlık dışı saldırıyı lanetliyor saldırıda hayatını kaybeden bütün arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Rojava’daki Kürt halkının onurlu direnişini hazmedemeyen ve devrimci kazanımlarını hedef almaya çalışan küresel terör örgütü IŞID ve onların işbirlikçileri ile bu saldırının planlanıp gerçekleştirildiği ortadadır. Bu saldırı halkların barış ve özgürlük talebine, dayanışma ruhuna ve Rojava devrimi ve Kobane direnişine yapılmış bir saldırıdır. Rojava devriminin hemen yıldönümünde yapılan bu saldırıların halkların onurlu direnişini ve dayanışmasını kıramayacağını tekrar dile getiriyor ve yapılan saldırıya karşı tüm demokrasi güçlerini ve duyarlı halkımızı örgütlü bir tavır sergilemeye davet ediyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA