CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kentte 10 milyon seçmen bulunduğunu belirterek, "7 Haziran seçimi sürecinde İstanbul'un sokaklarında, alanlarında etkin olan, çalışan partili sayımız bunun maalesef ancak binde 2'si dolayında" dedi.

CHP İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma törenine, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş'ın da aralarında bulunduğu İstanbul milletvekilleri ile il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.

Törende konuşan Karayalçın, İstanbul'daki örgütlenme modelinin, parametrelerinin gözden geçirilmesi ve yeni bir modelin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Yeniden örgütlenme çalışmalarının üyeliği, ön seçimi ve örgütlenme ölçeğini kapsayacağını anlatan Karayalçın, şöyle devam etti:

"İstanbul'da seçmen sayısı 10 milyon. 7 Haziran seçimi sürecinde İstanbul'un sokaklarında, alanlarında etkin olan, çalışan partili sayımız bunun maalesef ancak binde 2'si dolayında. Seçmen sayısının binde 2'siyle biz İstanbul'u alamayız. '4 milyon konutu ziyaret edeceğiz' demiştim, bunun yarısında kaldık. Öncelikle kadınlarımız, tüm partililerimiz İstanbul'da 2 milyon konutun kapısını çalma başarısını gösterdi. Partililerimiz sandıklara sahip çıktı. Okulların kapısında avukatlarımız vardı. Artılarımızı cebimize koyuyoruz ama eksilerimizi unutmayacağız, öz eleştiride bulunacağız."

Karayalçın, seçimin ardından İstanbul İl Örgütü'nün çıkardığı sonuçları 13 Haziran'da Kılıçdaroğlu'na sunduğuna değinerek, partililere şöyle seslendi:

"Tercihimiz, CHP'nin AKP ile ortaklık kurmaması, partimizin MHP ve HDP ile üçlü koalisyon kurması şeklindeydi. Bunun sağlanması için ortaklık hükümetinin de olabileceğini, gerekirse dönüşümlü azınlık hükümetinin de önerilebileceğini dile getirmiştik. 13 Haziran'dan bu yana nelerin olamayacağı ortaya çıkmaya başladı. Tüm partililerimizin her olasılığa karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Dile getirdiğim 3-4 seçeneğin hepsi olasıdır. Çok kısa bir sürede bunlardan birini yaşayacağız ama hangisi olursa olsun hazır olmak durumundayız. Yurdumuz, halkımız için CHP'liler olarak gerekli çabayı, özveriyi sergileriz. Genel Merkezimizin kararlarına, çağrılarına, partililerin görüşlerine, eleştirilerine önem vererek, sizleri birlik içinde olmaya çağırıyorum."

Kaynak: AA