AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'de Ramazan Bayramı'nı hüzün içerisinde geçiren mülteciler bulunduğunu belirterek, "Ne yazık ki İslam coğrafyasında şeker toplayamayan çocuklar var" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması
Aydın, Mimar Sinan Kültür Parkında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, bugünlerin kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de huzur içerisinde, barış ve kardeşlik içerisinde ramazan ayını geçirdiklerini ifade etti.

Türkiye'de bulunan mültecilerin bayrama hüzün içinde girdiğini hatırlatan Aydın, "Ne yazık ki islam coğrafyasında şeker toplayamayan çocuklar var. Ramazan'da iftarını açamayan anne ve babalar vardı. Bayramı yaşayamayan gurbet ellerde, başka topraklarda bayram adına bir şeyler yapamayan insanlar var. Sadece Türkiye'de 2 milyon civarında mülteci var. Bunlar Esed'in zulmünden kaçan mülteciler. Bunlar kendi topraklarında kendi yöneticileri tarafından baskıya uğrayan insanlar" diye konuştu.

Türkiye'de var olan huzur ortamının kıymetinin bilinmesini isteyen Aydın, dünyada mazlum olan her mağdurun bu ümmetin umudu olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin kendi sorunlarının dışında dünyanın birçok yerinde var olan sorunların çözümü noktasında bugüne kadar çok ciddi kazanımlar elde ettiğini anlatan Aydın, "Büyük sorunları aslında geride bıraktık. Bugün bu ülkede herkes kendi dilini konuşursa, herkes kendi inancını yaşıyorsa, herkes özgürce düşüncesini ifade ediyorsa, özgürce kendi diliyle siyasetini yapıyorsa bu demokratik siyasetin önünü açan bu süreçteki kazanımlardır" dedi.

Bu kazanımlara sahip çıkılmasının önemine vurgu yapan Aydın, bunların üzerine çok ilave edilmesi gereken şeyler bulunduğunu, var olan birliğin, kardeşliğin ve toplumsal bütünlüğün sağlanmasının istikrarın devam etmesi ile mümkün olacağını kaydetti.

- "En kısa sürede hükümet kurulmalı"

AK Parti olarak bir an önce hükümeti kurmak istediklerini aktaran Aydın, şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki en kısa sürede bu ülkenin kazanımlarını dert edinen, Türkiye çıkarları ortak paydasında, milletin menfaatini düşünen bir hükümet kurulsun. Bu konuda bizler sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu gayretli bir şekilde ortaya koyuyoruz. Diliyoruz ve arzu ediyoruz ki diğer siyasi partiler de inşallah aynı sorumluluk ve duyarlılıkla hareket eder. Türkiye'nin bir an önce hükümete kavuşmasını arzuluyoruz. Bu manada biz bunu çözebilirsek, parlamentoda bayramdan sonra yeni hükümeti kurabilirsek, kaldığımız yerden istikrarın devam etmesini sağlarsak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru gitmesini sağlamış oluruz."

Törene katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat, Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat ile STK başkanları da vatandaşların bayramını kutladı.

Kaynak: AA