Tarım İl Müdürlüğü Laboratuvarının Yetkisi Arttı

Aydın Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren analiz laboratuvarının tüm analizleri yapabilmesi için yetkisi Bakanlık tarafından arttırıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Laboratuvarının Yetkisi Arttı
Aydın Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı 2013/1 sayılı "Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarlarının Kuruluş, Yetki ve Denetim Genelgesi" kapsamında analizlere devam ediyor. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Laboratuvarı’nda, toprakta temel analizler, bünye, pH, kireç, toplam tuz, organik madde, alınabilir fosfor, alınabilir potasyum analizleri yapılmaktaydı. Detaylı toprak analizleri, tarımsal suluma suyu ve bitki analizleri konusunda Bakanlık nezdinde yürütülen yetkilendirme çalışmaları neticesinde Temmuz 2015 itibariyle de tüm bu analizler için Tarım İl Müdürlüğü Laboratuvarının yetkisi arttırıldı.

Kuruluşundan beri Aydın ve Bölge çiftçisinin hizmetinde olan laboratuvar yeni yetkilendirildiği konularda da hizmet ve çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: İHA