Esenyurtlular İftar Coşkusunu Selimiye Camii'nde Yaşadı

Esenyurt Belediyesi tarafından Edirne Selimiye Camii’nde düzenlenen iftar programına katılan yüzlerce kişi, hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

Esenyurt Belediyesi, Mimar Sinan tarafından Edirne’de yaptırılan tarihi Selimiye Camii’nde bir iftar programı düzenledi.

Esenyurt’tan gelen yüzlerce vatandaş, Edirnelilerle birlikte Kadir Gecesi öncesi oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Edirne Selimiye Camii önündeki programa ev sahipliği yapan Edirneli vatandaşların durumdan memnun olduğu görülürken, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’da programa katılan vatandaşlarla yakından ilgilendi. Okunan ezanın ardından dualar eşliğinde vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.

Programa Esenyurt’tan katılan vatandaşlardan İrfan Erdem çok güzel bir iftar programı olduğunu ifade ederek, “ Esenyurt’a yakışan bir iftar programı oldu. Belediyemizin buradaki varlığını gördük gurur duyduk. En son 1984 yılında gelmiştim buraya, heyecan ve mutluluk hissediyorum. Bu heyecanı anlatmak zor olur, yaşamak lazım” dedi.

İftar programına katılan Esenyurtlu vatandaşlardan Ergün Kaya ve Fatma Soysal, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürlerini dile getirdiler.

Program boyunca vatandaşlarla yakından ilgilenip, onlarla birlikte orucunu açan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Edirne’nin eski bir başkent olduğunu hatırlatarak, “Ben halkımızın içinde Edirne Selimiye sevgisinin Ramazan’da da olacağını ummuyordum ama bir hayli yoğun bir sevgi varmış halkımızda. Bizler burada iftar sofraları kurduk, her gün bir otobüs Edirne’de biz iftar verdik. Ancak bu sefer baktık ki çok fazla ilgi ve istek var bir de Kadir Gecesi münasebetiyle dedik ki hep birlikte gidelim Edirne’ye. İstanbul’da, sokaklarda yapmış olduğumuz iftarın bir benzerini sokaklarda yapıyoruz. Buranın tahsisinde bize hoşgörüyle davranan Edirne Belediye Başkanı’na da çok teşekkür ediyorum. Ben tabii keyif alıyorum halkımla beraber sokakta iftar yapmaktan. 30 gün boyunca zaten sokaklarda halkımızla iftarlardayız bugün de Edirne’deyiz ama güzel bir yerdeyiz. Öncelikle büyük bir başkentteyiz” dedi.

Kaynak: İHA