Çubuk Kent Konseyi İftarda Bir Araya Geldi

Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu, kent konseyi üyeleri ile ilçeye gönül verenleri iftarda bir araya getirdi.

Çubuk ile ilgili ortak hedeflere ulaşma doğrultusunda, proje ve etkinlikleri yürütmek amacı ile kurulan Çubuk Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşlarından iş adamlarına, bürokratlardan öğretim görevlilerine ilçeye gönül verenleri düzenlediği iftar yemeğinde buluşturdu.

Yıldırım Beyazıt Otağı'nda verilen iftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, ilçede birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve güçlü bir "Çubuk lobisi" oluşturulması amacıyla ilçeye gönül verenleri iftar sofrasında bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Kent Konseyinin kısa süre önce yapılan genel kurulun ardından çalışmalarına başladığını anlatan Tekaüt, ilçeye gönül verenlerin bir araya geldiği üyeleriyle gençlik, çocuk, kadın, onur ve engelliler meclislerinin çalışmalarına başladığını anlattı.

Davetlerine icabet etmeyen Ankara 2. Bölge milletvekillerine sitem eden Tekaüt, ilçenin geleceği açısından yaptıkları çalışmaların önemli olduğunu vurguladı. Tekaüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan Kolisi ve Bayramlık Kıyafet Yardım Projesi ile 50 aileye ulaştık. Ramazan kolisi kampanyamız sayesinde yaklaşık 100 aileye gıda yardımı yapılması çalışması sürdürülmektedir. Ayrıca Gönüllü Torun Projesi, yetim, öksüz ve yoksul çocuklara yönelik Kardeşlerimle Paylaşmayı Seviyorum, Oyuncaklarımı Paylaşıyorum ve çevre temizliğine dikkati çekmek için Emanetimizi Temiz Tutun Projeleri hayata geçirildi. Gençlik meclisimiz tarafından ilçeye spor tesisleri yapılması amacıyla imza kampanyası başlatıldı. Kadın Meclisi üyelerimiz tarafından elişleri pazarı oluşturulması projesi ve yaklaşık 50 dekarlık bir alanda iyi tarım uygulamasının yapılacağı, 'Hanım Eli, Doğal Bahçem, Doğal Pazarım, Doğal Sofram Projesi devam etmektedir.''

Konseyin toplantılarında bazı kararların öne çıktığını dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da bunların tavsiye niteliğinde Çubuk Belediye Başkanlığına sunulduğunu ifade etti.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine öz verili çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ileten Başkan Acehan, yemeğe katılanlara da teşekkür etti.

İlçede sivil toplum kuruluşlarının önemli yeri olduğunu anlatan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise bir ve beraber olmanın yapılacak çalışmalardaki faydalarını aktardı.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının kent konseyinin oluşturduğu güçlü yapının dışında kaldığını duyduğunu ve çok üzüldüğünü kaydeden eski Sağlık Bakanı ve Ankaralılar Vakfı Başkanı Halil Şıvgın, en kısa zamanda onlarında bu yapıda yer almalarını istediklerini ifade etti. Çubuk ve 1402 Ankara Savaşı ile ilgili yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi veren Şıvgın, ''Biz 1402 Ankara Savaşı'nı anlatan bir filim çekilmesi için çalışmalara başladık ve şuanda senaryosu hazırlanıyor. Bu proje Çubuk'a her yönden büyük katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Yoğun katılımın sağlandığı iftar yemeğinde konuşmaların sonunda davetliler sohbet etme imkanı buldu.

Kaynak: AA