ESE-Frankfurt'tan Türk İşletmeciler İçin Sertifika Programı

European School of Economics Frankfurt, Türkiye kökenli işletmeciler için "İşletme Yönetimi Sertifikası" programı düzenleyecek.

ESE-Frankfurt'tan Türk İşletmeciler İçin Sertifika Programı
Almanya'nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren "European School of Economics (ESE) Frankfurt" tarafından yapılan açıklamada, kurumun Türkiye kökenli işletmeciler için Türkçe "İşletme Yönetimi Sertifikası" programı düzenleyeceği bildirildi.

Söz konusu programının ekim ayında başlayacağı ve 12 hafta süreceği aktarılan açıklamada, eğitimin pazar günleri 14:00-17:00 saatlerinde yapılacağı ifade edildi.

Sertifika programıyla akademi ve iş dünyasından uzmanların katılımcılarla bir araya geleceği belirtilen açıklamada, Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin, Frankfurt Üniversitesi Ekonomi Bilimleri Fakültesi Pazarlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Thomas Otter, İşbank AG Genel Müdürü Nevzat Burak Seyrek, Denizbank AG Genel Müdürü Ahmet Mesut Ersoy, Deutsche Bank Bankamız Genel Müdürü Ergun Akıncı, Mavi Jeans Avrupa Genel Müdürü Dr. Emin Cezairli, Digiturk Avrupa Genel Müdürü Metin Akdoğan ve AOK Hessen Pazarlama Müdürü Necati Suözer'in sertifika programında eğitmen olarak yer alacağı kaydedildi.

-"Girişimcilerimizin daha sistemli bir şekilde ilerlemelerine katkı sunmak istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen European School of Economics Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Özkan, Türk kökenli işletmecilerin genellikle eğitimlerine yeterli zaman ayıramadıklarını dile getirdi.

Bunda yeterli düzeyde Almanca bilmemenin de etkisi olduğuna dikkati çeken Özkan, Türkçe bir eğitim programı düzenleyerek bu eksikliği gidermek istediklerini ifade etti.

Almanya'daki Türklerin hayatın her alanında faaliyet gösterdiğini belirten Özkan, şunları kaydetti:

"50 yıl önce bu topraklara işçi olarak gelen Türkler, şimdi hayatın her alanında başarıyla faaliyet gösteriyorlar. Bu başarıyı akademik altyapımızı kullanarak desteklemek suretiyle, girişimcilerimizin daha sistemli bir şekilde ilerlemelerine katkı sunmak istiyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde, Türkiye'deki üniversitelerle iş birliği yaparak, Almanya'da Türkçe akademik programlar düzenlemek ve kurumumuzu Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın da hizmetine sunmak niyetindeyiz."

Özkan ayrıca, programla ilgili ayrıntılı bilginin "www.ese-zertifikat.de" internet sitesinden alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA