Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dilovası'nda çevreye zarar verecek, havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğimizi söylemiştik" dedi.

Dilovası'nda AK Parti ilçe teşkilatı üyeleriyle düzenlenen iftar programına katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, Dilovası teşkilatının kurulduğu günden bu yana kendilerine önemli destek verdiğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin Dilovası'nda birinci parti olduğunu ifade eden Işık, AK Parti iktidarı dönemine kadar Dilovası'nın ihmal edildiğini kaydetti.

Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarına girmesinin ardından ilçede yoğun bir altyapı çalışması yapıldığını dile getirerek, Dilovası'nda eğitim, sağlık, ulaşım ve altyapı alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Dilovası'nda çevreye büyük hassasiyet gösterdiklerini anlatan Işık, "Maalesef AK Parti iktidarına kadar çevreye yönelik doğru düzgün bir hassasiyet yoktu. Biz geldikten sonra sanayide ciddi bir değişim gerçekleştirdik. Dilovası'nda havayı, suyu kirleten sanayiye 'dur' dedik. Benden önceki bakan arkadaşlarımızın da hassasiyetiyle Dilovası'nın hava kirliliği noktasında belirli bir iyileşmeyi sağladık. Hedefimiz, daha kaliteli hava ve suya ulaşmak. Dilovası'nda çevreye zarar verecek, havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğimizi söylemiştik" şeklinde konuştu.

- "Dilovası kirlilikle değil, güzellikle anılacak"

Işık, seçimden önce Dilovası'nda kurulması planlanan çöp yakma tesisi kararını iptal ettirdiklerini belirterek, mevcut çöp depolama alanının büyütülmeyeceğini bildirdi.

Mevcut alan dolduğunda tamamen kapatılacağını ifade eden Işık, "Herhalde orada yapılması istenen tuğla kırığı, beton kırıklarının dökülmesi için yapılan bir alanı 'Dilovası'nın çöp alanı genişliyor' diye algılamışlar, öyle birşey yok. Dilovası'yla artık çöpü bir arada anmayacağız. Dilovası bundan sonra kirlilikle değil, güzellikle anılacak. Dilovası bundan sonra yeşilliğiyle anılacak" diye konuştu.

- "Herkes taşın altına elini değil, gövdesini koymak zorundadır"

Işık, AK Parti olarak Dilovası'nın parlayan bir yıldız olması için çalışmaya devam edeceklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimlerinden verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Birlikte çok daha güzel işler yapacağız. İnsanımıza hizmeti ibadet olarak görüyoruz. Aramıza nifak sokmaya çalışanların hüsrana uğrayacağını biliyoruz. Kardeşliğin revaç bulduğu ramazanın son 10 gününde Rabbim birliğimizi, dirliğimizi arttırsın. Rabbim, Türkiye'de her yönüyle huzur ve barışın hakim olmasını nasip etsin. Artık hiç kimsenin bahanesi yok, artık silahların toprağa gömülme zamanı geldi de geçiyor.

HDP'nin de hiçbir şekilde bahanesi kalmadı. Şimdi artık HDP'den beklediğimiz, çağrı yapması ve silahların gömülmesi için inisiyatif almasıdır. Eğer bunu yaparlarsa ve Türkiye'de silahlar tamamen bir daha çıkarılmayacak şekilde gömülürse, inanıyorum ki Türkiye hem birlik ve beraberlik içerisinde hem de kardeşlik içerisinde çok daha hızlı büyüyüp kalkınacak. Artık kimsenin mazereti kalmamıştır. Herkes taşın altına elini değil, gövdesini koymak zorundadır. 7 Haziran seçimlerinin sonucu budur.

İnanıyorum ki en kısa zamanda ülkemize yakışır, sürdürülebilir bir hükümet kurulacaktır. Bu hükümet kurulduğu zaman, Türkiye kendi meselelerine daha fazla yoğunlaşacak, ülkemizi geleceğe taşıyacak birçok adım atılacaktır."

Kaynak: AA