Vali Şerif Yılmaz Açıklaması Zor Şartları Kolaylaştırmak Devletin Görevidir
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kütahya’daki koruyucu ailelere yönelik iftar programı gerçekleştirildi. Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’ndeki iftara Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Mehmet Paköz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Araştırmacı Hakkı Bilgiç, Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürü Ömer Turan ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, ailelere üstlendikleri önemli sorumluluk için teşekkür etti. Yılmaz, "Çocuklarımızı önceki yıllarda belli ortamlardan alıp, belli ortamlarda yaşatma uygulamasına geçtik. Ancak yine de koruyucu aile müessesinin nasıl çalıştığınız bilmeyen ya da farkında olmayan çok sayıda vatandaşımız var. Bu uygulamayı yaygınlaştırma noktasında sizler önemli rol modellerisiniz. Resmi ağızlardan biz ne kadar anlatıp, ifade etsek de yetersiz kalabiliyoruz, sizler bunu başarabilirsiniz" dedi.
Devletin maddi olarak her türlü desteği verdiğini ancak çocukların en büyük ihtiyacının sevgi olduğunu vurgulayan Vali Şerif Yılmaz, "Onların en büyük ihtiyacı sevgi ve şefkat. Bu ihtiyaçları en güzel sizler karşıladınız, sizler gerçekleştirdiniz. Üstlendiğiniz bu sorumluluk sadece kendi şahsınızla ilgili değil, ülkenin ve milletin geleceğiyle ilgilidir. Bizim sahip olamadığımız her nefer, her çocuk bu ülkenin geleceğinin dinamiğidir.Yurtlarımızda bir çocuk bile kalmasın, hepsi bir koruyucu aile yanında huzur bulsun isterim" diye konuştu.
Vali Şerif Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Kütahya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk Eğitim Merkezi’nin de destek verdiği "Koruyucu Aile Eğitimi" sertifika törenine geçildi. 24 koruyucu ailenin sertifikası Vali Şerif Yılmaz tarafından takdim edildi.(EFE)
