KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç Açıklaması

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, özgüveni yüksek, disiplinli ve geleceğe umutla bakmak isteyen öğrenciler için üniversite kapılarının huzur ve güvenle açıldığını bildirdi.

Aykaç, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite tercihi yapacak olan aday öğrencileri KLÜ'ye davet etti.

Eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi, kültürel mirası ve temiz havasının yanı sıra sahip olduğu huzur ve güven ortamıyla Türkiye'nin en yaşanabilir illerinden biri olan Kırklareli'nde, bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen KLÜ'nin yeni öğrencilerini beklediğini belirten Aykaç, öğrencilerin üniversite seçme sürecinde en doğru ve en güzel kararı vermeleri gerektiğini ifade etti.

KLÜ'nün her geçen gün gelişerek büyüdüğünü kaydeden Aykaç, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Arzu ettiğiniz ve sevdiğiniz bir üniversiteyi ve bölümü seçmeniz ve gönlünüzce bir tercih yapmanız, geleceğiniz açısından elbette önemlidir. Ancak hepsinden daha önemlisi ise; daha büyük ideallere sahip olup hayatta umut, tutku ve cesaretle çalışmaktır. Unutmayalım ki insanı tüketen yaşadığı sorunlar değil, kaybettiği umududur. Başarı, sürekli ve ısrarla istemenin sonunda elde edilmektedir. Seveceğiniz ve kendinizi adayabileceğiniz bir işin ve görevin başarı limitini, sizin inancınız ve özveriniz belirleyecektir. Hatırdan asla çıkarılmaması gereken yol gösterici ilke, sevmeksizin insanın hiçbir şeyi anlayamayacağıdır. Aklımızda ve gönlümüzde bu konularda bir berraklığa ve netliğe sahip olmak, her şeyden önce gelmektedir. Özgüveni yüksek, disiplinli ve geleceğe umutla bakmak isteyen öğrencilerimiz için üniversitemizin kapıları huzur ve güvenle açılmaktadır. 29 Mayıs 2007 tarihinde kurularak eğitim vermeye başlayan Üniversitemiz; beşeri bilimler, fen bilimleri, teknik bilimler ve sağlık bilimleri branşlarında eğitim, öğretim hizmeti sunmaktadır. Ayrıca ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin teknik ara eleman ihtiyacını karşılayacak olan meslek yüksekokullarıyla geleceğin vasıflı işgücünü yetiştirmektedir. Aynı şekilde lisansüstü eğitim veren enstitüleri aracılığı ile de ülkemizin ihtiyaç duyduğu vasıflı, nitelikli insanları, uzmanları ve akademik kadroları geleceğe hazırlamaktadır."

Kaynak: AA