Diyarbakır Polisi Kentteki Uygulamaları Sıklaştırdı
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan huzur ve güven uygulaması sıklaştırıldı. Dün gece şehrin giriş ve çıkışlarında yapılan uygulamada toplam 635 araç ile 2 bin 494 kişinin kimlik sorgusu yapılırken, 7 araca ise 4 bin 10 lira para cezası kesildi.

ŞEHİR GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDAKİ BÜTÜN ARAÇLAR TEK TEK KONTROL EDİLDİ
Ekipler, başlatılan huzur ve güven uygulaması kapsamında şehir merkezine giriş ve çıkış yapan araçları da uygulamaya dahil etti. Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Silvan, Şanlıurfa ve Mardin karayolunda yapılan uygulamalarda kimlik ve araç sorgusu yapıldı. Uygulama neticesinde şehir giriş ve çıkışlarında 296 araç, 136 şahıs sorgulanırken 7 araca ise para cezası kesildi.
ARAMALARDA 5 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Merkeze bağlı Sur ilçesinde 850 polisin katılımıyla uygulama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, girilmedik sokak bırakmadı. Uygulama kapsamında internet kafeler ve kıraathaneler sıklıkla arandı. Narkotimler, özel harekat polislerinin öncülük ettiği uygulamada 5 silah yakalanırken 15 aranan kayıp şahıs, 36 araması bulunan şahıs, cam silen 2 dilenci, 19 Suriyeli dilenci yakalandı. İlçenin 7 ayrı noktasında kurulan uygulamada ise 339 araç sorgulandı. Umuma açık 59 iş yeri, 15 internet kafe denetlendi.
