Çelikcan Açıklaması 'Batı İkiyüzlü Davranıyor'
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Doğu Türkistan ve Kafkasya’da Müslüman oldukları için, oruç tuttukları için zulüm gören acı çeken insanların dünyada görmezden gelinmesinin insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

"5 TEMMUZ’DA İSTASYON MEYDANINDAYIZ"
Yaşanan zulümleri kınamak ve tepki koymak amacıyla tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler yapılacağını Adana’da ise 5 Temmuz İstasyon Meydanı’nda (Uğur Mumcu Meydanı) bir etkinlik düzenleneceğini belirten Çelikcan, ”Zulüm gören kardeşlerimize tek yürek olup dua edelim. Hayırlı bereketli günlerin yüzü suyu hürmetine oradaki kardeşlerimizin ve dünyanın neresinde olursa bütün Müslüman coğrafyadaki akan kanların ve zulümlerin sona ermesi için dua edelim. Yaşanan acılara dikkat çekmek için 5 Temmuz’da istasyon meydanında olacağız” şeklinde konuştu.
Dünyanın yaşanan bu insanlık ayıbına karşı sessiz kalmasının çok manidar olduğunu belirten Çelikcan, “Yazılı, görsel basın ve sosyal medyadan izlediğimiz kadarıyla Yaşanan olaylar insanın kanını donduracak türden vahşetler. Yaşanan bu olaylara sessiz kalan Avrupa ve dünya devletleri, yaşanan bu vahşeti kendilerinden sonra gelen kuşaklara nasıl anlatacaklar merak ediyorum” diye konuştu.
Başkan Çelikcan Türkiye’nin büyük bir millet, Müslüman bir toplum olarak mazlumların yanında olduğunu belirterek “Türkiye her zaman ezilenlerin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.
HASAN SAĞINDIK KONSERİ
Yüreğir Belediyesi Ramazan etkinliklerine katılarak bir konser veren, muhafazakar kimliği ile tanınan, söylediği türkü ve şarkılarla Türkistan’da Kafkasya’da ve Azerbaycan’da yaşanan olayları şarkı sözlerine döken Adanalı sanatçı Hasan Sağındık geçmişte yaşananların tekrar hatırlanmasını sağladı. Başkan Çelikcan Adana sanatçı Hasan Sağındık’a Kültür Evlerinde üretilen bir tablo hediye etti.
Ramazan etkinliklerine AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.
