Avrupalı İş Adamlarından Vali Düzgün'e Ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Avrupalı iş adamlarından oluşan heyeti kabul etti.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Vali Düzgün, Berlin, Hamburg, Viyana ve Münih'ten gelen heyetin Kayseri'yi ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye'de ticaret denilince akla Kayseri'nin geldiğini kaydeden Düzgün, heyetlerle kurulacak yeni işbirlikleriyle ticaret hacminin daha iyi seviyelere geleceğine inandığını bildirdi.

Düzgün, Kayseri'nin 123 ülkeye ihracat yaptığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Kayseri'de başta mobilya, tekstil, çelik, elektrikli ev aletleri olmak üzere birçok alanda üretim yapılıyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Türk şirketleri, diğer ülkelerle yeni ortaklıklara başladılar. Dünyaya açılım noktasında bu ortaklıkların önemli bir fonksiyon ifa edeceğini düşünüyorum. Türkiye ile Almanya arasında ticari ilişkiler çok önemli seviyelerde. Almanya ile yıllık ticaret hacmimiz 38 milyar dolar civarında ve Almanya, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı konumunda. Almanya dış ticareti açısından da Türkiye, ilk 7 ülke arasında yer alıyor. Bu ticari ilişkilerimiz sizlerle birlikte daha da artacaktır."

Düzgün, son yıllarda ticaretin yanında turizmde de ciddi atılımlar gerçekleştiren Türkiye'nin, dünyada en fazla turist kabul eden 6. ülke olduğunu kaydetti. Düzgün, gelen turistlerin önemli kısmını Almanların oluşturduğunu aktardı. Kayseri'de de Türkiye'deki turizmin gelişmesine paralel önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Düzgün, kış turizmi ve Kapadokya'ya yakınlığın Kayseri'nin önemli avantajları olduğunu ifade etti.

Heyet Başkanı Ulrich Zeutschel de Kayseri'de sıcak karşılandıklarını belirterek, bunun için Vali Düzgün'e teşekkür etti.

Zeutschel, kendisinin ve heyette bulunan iş adamları ve şirket yöneticilerinin Kayseri'yi önemsediğini ve yeni işbirlikleri için heyecan duyduklarını ifade etti. Zeutschel, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Kayseri ile yapılacak yeni ortaklıklarla daha da güçleneceğine inandığını belirtti.

Düzgün, Zeutschel'e Kültepe'den çıkarılan bir tarihi eserin replikasını hediye etti.

Zeutschel de Vali Düzgün'e çikolata takdim etti.

Kaynak: AA