AK Parti İl Başkanı Can, Meclisteki Gergin Anları Değerlendirdi
Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, Beraat Kandili nedeniyle lokma dağıtmak isteyen Ak Partililer ile zabıta ekipleri arasında yaşanan olayı ve dün belediye meclisindeki söylemleri eleştirerek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yüklendi. Başkan Can, “Kandil günlerinin maneviyatını bilmeyen bunları sadece mesaj olarak görenlerden bunu anlamalarını beklemiyoruz. O gün zabıta terör estirmiştir. Gençlik kollarımızdan bir arkadaşımızı 5 tane zabıta tutuyor ve yumrukluyor” dedi.

“BU DİKTATÖRLERE ÖZGÜ BİR CÜMLEDİR”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ‘Ben düzeni bozdurtmam’ sözlerinin diktatörlere özgü olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, “Ülgür bey ne diyor? ‘Ben düzeni bozdurtmam’ bu diktatörlere özgü bir cümledir. Lütfen bundan sonra özgürlük şehrini ağzına almasın. Biz barış içerisinde yaşamak istiyoruz. İnanın biz bunları anlamakta zorluk çekiyoruz. Ve dün zabıtanın eline bir kağıt tutuşturmuşlar, böyle kafalarına göre açıklama yapamazlar. Zabıtanın açıklamasını çok dikkatli bir şekilde dinleyin. Belediye meclis üyelerimizi hiçte hoş olmayan üslupla tehdit ediyorlar. ‘Seçimden sonra biz buradayız, görüşeceğiz’ diyorlar. Bu zabıtaya yakışmaz. Zabıta tarafsızdır. Ülgür Gökhan düzeni sağlayacağını söylüyor. Hayır efendim. Burada vali var, adliye var.. Kimse üstüne vazife çıkarmasın” diye konuştu.
“UTANMIYORLARSA KADINLARIMIZA SALDIRSAYDILAR”
Başkan Ülgür Gökhan’ın Belediye Meclisi’ndeki üslubunu kendisine yakıştıramadığını belirten Can, “Belediye Başkanımızın dünkü meclis toplantısındaki üslubunu da kendisine yakıştıramadık. Oradaki alaycı tavırları ‘Erkeklere 4 bayan hadi bakalım iyisiniz’ gibi tavırları bir belediye başkanının üslubu olmamalı. Bizler gayet efendi siyaset yapıyoruz. Huzursuzluklardan yana değiliz. Kadınlarımıza çok saygılıyız diyen Belediye başkanımızın, Grup Başkan Vekilimiz Tülay hanıma ‘Yalancı’, ‘sus’, ‘konuşma’ söylemlerini yakıştıramadık. O gün orada kadınlara saldırmadık diyor, evet çünkü orada kordondan geçen sağduyulu vatandaşlar ve bizim arkadaşlarımız yetişip müdahil olmuşlardır. Yani birde saldırsalardı diyorum. Utanmıyorlarsa saldırsalardı. Bu yaşananları kamuoyunun takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.
