Yerel Yönetimlerin Borçlarına İlişkin Kesinti Oranları Yeniden Düzenlendi

Yerel yönetimlerin borçları için genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan yapılacak kesinti oranları yeniden düzenlendi.

BüyükşŸehir Belediyeleri, İl ǖzel İdareleri, Belediyeler ve Bunların BağŸlı KuruluşŸlarının Borçlarına KarşŸılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı ǜzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişŸkin Esaslarda DeğŸişŸiklik Yapılmasına Dair Esaslar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, il özel idareleri, belediyeler ve bağŸlı kuruluşŸlarının genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan kesinti yoluyla tahsil edilecek borçlarına ilişŸkin kesinti oranı, bu yılın sonuna kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak. Kesinti oranları, 2016'da ise sırasıyla yüzde 7,5 ve yüzde 12,5 olacak.

İl özel idareleri, belediyeler ile bağŸlı kuruluşŸların kesintiye konu borçları için her ay genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 2016'da yüzde 7,5 kesinti yapılacak. Ancak Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre takip edilen devlete olan borçlar, İller Bankasına olan borçlar, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlar ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında tanımlanan Hazine alacağŸı niteliğŸindeki borçlar kapsamında 1 Mart 2010 tarihinden sonra doğŸan borcu bulunan kuruluşŸlar için kesinti oranı ise yüzde 12,5 olarak uygulanacak.

Kaynak: AA