Huzurevindeki 8 'Küçük Ev', Sahiplerine Teslim Edildi

Adana Huzurevi'nde, "Küçük Evler Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan 8 ev, törenle sahiplerine teslim edildi.

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, ramazan münasebetiyle toplum olarak yardımlaşma, dayanışmanın arttığı günler yaşadıklarını söyledi.

Bunun en güzel örneklerinden birinin açılış töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Büyük, "Bu evlerin tamamının yardımseverler tarafından yaptırılması hepimizi gururlandırıyor. Yaşlılarının değerini bilen, onlara gerekli ihtimamı, saygıyı gösteren milletler her zaman çok daha güçlü ve itibarlı olmuşlardır. Biz de toplum olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada da bunun en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç da, il müdürlüğü kapsamında 388 yaşlıya hizmet verdiklerini belirterek, onların yaşam kalitesini artırmak için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını söyledi.

Yaşlılar minnet borcunu ödemek amacıyla birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Kılıç, "Bugün açılışını yapacağımız 8 evle 54 'küçük ev'e ulaşmış olacağız. Bu, bizler için gurur kaynağı. Onlara minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödeme şansı bulduğumuz için çok mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından evlerin yapımını üstlenen hayırseverlere plaket verildi. Tören sonunda ise yapımı tamamlanan evler, kurdele kesilerek sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: AA