Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (7)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin, "Hepsinden öte tabi bir defa bu seçimle beraber hükümet bir güven oylaması, en geniş anlamda bunu yapmış olacak. Çünkü halkın güven oyu vermesi hiçbir şeyle mukayese edilmez" dedi.

Erdoğan, Show TV'de canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında soruları yanıtladı.

"Hakkari'de havalimanı açıyorsunuz, hastane açıyorsunuz. Orada eski partiniz AK Parti çok oy almamasına rağmen 12 yıllık iktidarınız boyunca orada çok yatırımlar yaptınız. Buna rağmen oy oranı yükselmiyor. Bu bir parti için reel bir davranış mı" sorusu üzerine Erdoğan, bunun, kendilerinin devlet yönetimi anlayışının en güzel örneği olduğuna dikkati çekti.

"Bizim için oradan ne kadar oy aldığımız önemli değil. Orada insan yaşıyor. Biz o insanlara hizmet veriyoruz" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, Hazreti Peygamber'in, "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır" hadisini de aktararak, insanlara faydalı olmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti.

-"En batıdan en doğuya her yer aynı olacak"-

"Neredeyiz? İdare makamındayız. İdare makamındayken biz bu hizmeti vermek zorundayız. Aldığımız emanet bize böyle bir yükü yüklüyor" yorumunu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için de en batıdan en doğuya her yer aynı olacak. Şimdi Hakkari'deki Selahaddin Eyyubi Havalimanı oraya farklı bir hava getiriyor. Niye benim Hakkari'de yaşayan Kürt kardeşim, 4 saat Van'a gitsin, oradan uçağa binsin? Ama şimdi eğer Yüksekova'da yaşıyorsa, havalimanına 5 kilometre. Hakkari merkezde yaşıyorsa 65 kilometre. Şimdi, nereden nereye geldik? Bizim derdimiz, benim vatandaşım Türkiye'de nerede olursa olsun, insanca yaşamanın erdemine ulaşsın. İki hastane açtık, Yüksekova'da ve Hakkari merkezde, aynı gün açtık. Tehdit ettiler. Kimseyi o hastanelerin açılışına göndermediler. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bölünmüş yollar yapıyoruz. Hakkari'ye biz geldiğimizde yanılmıyorsam 5-10 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz geldiğimizde 115 kilometre oraya yanılmıyorsam, bölünmüş yol yaptık.

Biz böyle çalıştık. Şırnak'ta, işte orada da aynı şekilde Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açtık. Orada da ne tehditler oldu. Ama oraya müdahale edemediler. Oranın açılışında büyük bir katılım vardı. Onu da yaptık. Ağrı'yı, Kars'ı, Muş'u yaptık. Derdimiz, istiyoruz ki vatandaş, şöyle yarım saatlik mesafede hemen gitsin, uçağına binsin. İstanbul'a mı yoksa Ankara'ya mı gidecek, rahatlıkla gitsin."

-"Hiç duydunuz mu böyle bir şey?"-

Bütün bu engellemelere rağmen bunların yapıldığını anlatan Eroğan, söz konusu engellemeleri de terör örgütünün yaptığını belirtti.

Bölücü terör örgütü bu engellemeleri yaparken, onların desteklediği partinin mensuplarının, 'Ya ne yapıyorsunuz? Bu hizmetler bize" deyip demediklerini soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç duydunuz mu böyle bir şey? Bizim sıkıntımız bunda. Doğu ve Güneydoğu'ya bizim yaptığımız toplam yatırım, 260 milyar. Geçmişle mukayese edilmez" diye konuştu.

-"Halkın güvenoyu vermesi hiçbir şeyle mukayese edilmez"-

"7 Haziran seçimlerini Türkiye için nasıl görüyorsunuz" sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hepsinden öte tabi bir defa bu seçimle beraber hükümet bir güven oylaması, en geniş anlamda bunu yapmış olacak. Çünkü halkın güvenoyu vermesi hiçbir şeyle mukayese edilmez. Şimdi bu güvenoyunu hükümet aldığı andan itibaren, kurulacak hükümetle birlikte işe adeta yeniden, sıfırdan başlıyormuş gibi, çok daha farklı bir heyecanla, coşkuyla başlamış olacak. Tabi çok ciddi manada bir kadro değişikliğine gittiklerini görüyorum. Bununla birlikte de burada oluşacak yeni bir ekiple yeni bir hizmet kervanıyla Türkiye, yoluna devam edecektir. Dediğim gibi, burada bütün mesele, bu güvenoyunu halktan alabilmek. Aldığı anda mevcut hükümet çok daha güçlü yürüyecektir. Ve ben doğrusu bu noktadaki değerlendirmede bir yere kadar varabiliyorum. Ama bir koalisyon şeyi zaten düşünmüyorum. Gittiğim yerlerde, meydanlarda böyle bir hava esmiyor. Böyle bir hava da yok."

-"Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"-

Gazetecinin, Türkiye'nin bölgesel politikalarına dikkati çekerek, "HDP'nin barajı aşması ihtimali, bu kadar büyük bölgesel sonuçlara yol açmaz mı? Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile ilişkilerinin bozulması gibi sonuçlara yol açar mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yok. Orada bütün mesele, hükümetin nasıl teşekkül edeceğidir. Onlarla bu işin alakası yok. Yani burada mevcut hükümetin süreci devam ettirmesi halinde, zaten herhangi bir sıkıntı olacağına asla inanmıyorum. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

- "Bu yeni dinamizmle birlikte de hükümet, farklı bir şekilde yoluna devam edecek"-

Burada Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Irak meselesinin önem arz ettiğine vurgu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün bunlarla beraber kuzeyde, Ukrayna sıkıntısı devam ediyor. Ukrayna'da Doneks ve Ukas'ta, Ahıska Türkleri var, sayıları çok da olmasa. Onlar da çok ciddi bir sıkıntı içinde. Onlar da aynı şekilde, Türkiye'ye gelme arzuları içindeler. Doğrusu ben de elimizden ne gelirse yardımcı olacağımızı, Ahıska Türklerinin temsilcilerine söyledim. Bu konuda da hükümetimiz gerekli adımları attı. Onlara da bu konuda yardımcı olunuyor, olunacak. Bizim burada, bölgede, belirleyici bir konumda olduğumuz, zaten tüm dünyanın artık kabul ettiği bir şey. İnanıyorum ki 'Pazar günü bir kırılma noktasıdır' derken, bu kırılma noktası, özellikle dünya siyasetine yön verme noktasında, şu andaki oluşacak hükümetle inşallah yeni bir dinamizm kazanacak. Bu yeni dinamizmle birlikte de hükümet, farklı bir şekilde yoluna devam edecek."

(Bitti)

Kaynak: AA