Kars'ta Gıda Denetimleri Arttırıldı

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, ramazan ayı dolayısıyla denetimler arttırıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, vatandaşların ramazan ayını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bu dönemde toplu iftarların yapıldığı yerlerin, buralara yemek sağlayan şirketlerin, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık yapan yerlere yetkili personellerce denetimler yapıldığını ifade etti.

Ramazan ayı denetimlerinde özellikle imalathane ve satış yerlerinin hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetlendiğini vurgulayan Düzgün, "Karslıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bu ayda yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Tüketimi artan, ürün üreten ve satan iş yerlerini denetliyoruz. Vatandaşlarımız gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattına ya da bizzat il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine bildirmelerini istiyoruz. Hijyenik ve uygun olmayan ortamlarda gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek ve mevzuatta yer alan cezalar uygulanacak."

Kaynak: AA