Büyükçekmece'yi Kadın İşçiler Güzelleştiriyor

Büyükçekmece Belediyesi’nde çalışan kadın işçiler, şehrin park ve bahçelerinde yaptıkları çalışmalarla ilçeyi adeta çiçek bahçesine çevirdi.

Büyükçekmece'yi Kadın İşçiler Güzelleştiriyor
Büyükçekmece’de çalışan kadın işçiler, şehri büyük bir çiçek bahçesi haline getirdi. Park, bulvar, cadde ve kavşak demeden şehrin her noktasında çalışan kadın işçiler, dikimini yaptıkları çiçek ve bahçe bitkilerinin daha sonra bakımını da yapıyor. Kadın eli değen Büyükçekmece’nin her köşesi çiçek bahçesine döndü. Kadın işçiler hem yaşadıkları şehri güzelleştirmenin hem de aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Büyükçekmeceli bayanları çalıştırma uygulaması vatandaşlar tarafından da takdirle izleniyor. Ev bütçelerine ekonomik katkı sağlayan kandınlar, Büyükçekmece’nin farklı noktalarında bir yandan çiçek dikimi, bir yandan da çapa ve bakım çalışması yapıyor.

“EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kentin estetiğine emekleriyle katkı sağlayan bayanları çok taktir ettiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu:

“Bitki ve çiçeklerimizin ekim, dikim ve bakımını yapan kadın işçilerimiz bu işi zevkle yapıyorlar. Kadın işçilerimizin park, refüj ve bahçelere özel bir estetik kazandırdığı kesin. Biz bir büyük aileyiz. Kadın erkek hep beraber çalışarak şehrimizi güzelleştiriyoruz. Büyükçekmece için çalışan herkese emekleri için teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA