Dünya Şampiyonu Busenaz, Vali Öz'ü Ziyaret Etti

Tayvan'ın Taipei kentinde düzenlenen Yıldız ve Genç Kızlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Çinli rakibi Lu Zhang'ı yenerek gençler 75 kiloda şampiyon olan Busenaz Sürmeneli, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Sürmeneli'nin antrenörü Cahit Süme ve Trabzon Boks İl Temsilcisi Kaya Özlü'nün de katıldığı ziyarette konuşan Vali Öz, Trabzon'un güçlü spor altyapısına sahip bir kent olduğunu söyledi.

Öz, kentin spor altyapısındaki gücüyle hem takım hem de ferdi spor alanlarında önemli başarılar elde ettiğini belirterek, ''İlimiz, Karadeniz Gençlik Oyunları, EYOF gibi organizasyonlar sayesinde spor tesisleri alanında önemli kazanımlar elde etti. Bu tesislerle okul sporlarını entegre ederek hem amatör hem de profesyonel anlamda güçlü bir spor kadrosu oluşturuldu. Bütün bu gelişmelerin sonucunda güzel başarılar elde edildiğini görüyoruz'' dedi.

Dünya şampiyonu olan Busenaz'ın başarısının gençlere örnek olduğunu ifade eden Öz, ''İlimizde dünya şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan ve gençlerimize örnek teşkil eden başarılı sporcularımız yetişiyor. Busenaz Sürmeneli de gençler arasında yapılan müsabakalarda dünya şampiyonu olarak bize gurur yaşattı. Bu başarısının yanında disipliniyle, çalışmasıyla ve örnek hayatıyla diğer gençlere örnek olacaktır. Bu başarılarını sürdüreceğine inanıyor, başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Busenaz Sürmeneli ise dünya şampiyonu olarak ülkesine ve Trabzon'a gurur yaşattığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Başarımda emeği geçen başta hocam olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette Öz, şampiyon sporcuyu kutlayarak altın hediye etti.

Kaynak: AA