Yılmaz’dan Bahçeli'ye koalisyon yanıtı

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Bahçeliye koalisyon yanıtı: Milleti HDP'li koalisyona zorlamak yanlıştır.

Yılmaz’dan Bahçeli'ye koalisyon yanıtı
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Bahçeliye koalisyon yanıtı: Milleti HDP'li koalisyona zorlamak yanlıştır. Zor bir karar olduğunu biliyorum. Ama milletin iradesine saygı duymak gerekir.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, 'AK Parti ile koalisyon onların geçmiş hatalarını kabul ya da ört bas etmek anlamına gelmez. Tarih geçmişi kayıt altına almıştır. Fakat aynı hatalara devam edin hatta HDP ile memleketi tarumar edin demek çok daha büyük bir yanlıştır' şeklinde konuştu.

'Siz koalisyona açık olun. Sonrasında olası bir erken seçimde millet gereğini yapacaktır' ifadesini kullanan Yılmaz şunları kaydetti:

'Sayın Bahçeli, AK Parti hakkında söyledikleri ile elbette haklı. Ama aynı hatalara devam edilsin demek ve milleti bir felakete sürüklemek adına 'HDP ile koalisyon kurulsun' demek sorumlulukla açıklanamaz. AK Parti'yi geçmiş hatalarından aklayın denilmiyor.

Fakat ortada bir tablo var. Bu tabloda MHP kenarda durup AK Parti ile HDP klasik yanlışlara devam etsin diyemez. Ülkeyi daha büyük felaketlere sürüklesin biz sonra iktidar oluruz hiç diyemez. Böyle bir ağır fatura sonrasında ülke telafisi zor hatalara sürüklensin, MHP bu yıkılışla yükselsin deniyorsa bu gaflettir. Zira bu millet deneme tahtası değildir.'
BEYAZ GAZETE