Burhaniye Bisiklet Festivali

Burhaniye Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği (BÖMÇED) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Burhaniye Bisiklet Festivali'nin Ayvalık-Cunda Adası etabı şenlik havasında gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediyesi, Burhaniye Kaymakamlığı ve Burhaniye Belediyesi destekleriyle düzenlenen festivale, Ayvalık'tan da Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları'nın (ASTED) Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel bisikletiyle katıldı.

Ülkenin dört bir yanından gelen 150 bisikletlinin, dört gün boyunca Edremit Körfezi'ndeki ilçelerde pedal çevireceği festivale ilgi büyük oldu.

Ören Cennet Kamp önünden Burhaniye ilçe meydanına kadar pedal çevirmesiyle başlayan festivalin ikinci gününde uzun, yorucu ama son derece keyifli geçen yolculuktan sonra Cunda Adası'na gelen sporculara, Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan balık ekmek ve meşrubattan oluşan kumanyaları dağıtıldı.

BÖMÇED Başkanı Atilla Evcim, bisiklet severler arasında dostluk ve kaynaşmanın yanı sıra çevreci özelliği olan bisiklet kullanımını özendirmek olduğunu belirterek, "Festivalimizi ilk kez düzenlememize rağmen organizasyonumuza katılım son derece yoğun oldu. Biz bu talepler arasında yaptığımız eleme ile festivale katılacak sporcu sayısını 150 ile sınırlandırdık. Şu anda aramızda, Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Çorlu, Bursa, Balıkesir, İzmir, Kocaeli gibi birçok kentten katılımcı var. Böylesi güzel bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Tuncel ise festivalde, sağlıklı sporcularla birlikte pedal çevirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ben engelli kader arkadaşlarıma anlamlı bir mesaj vermek için bu festivale katıldım. Üstelik ben bisiklet kullanmasını ve sürmesini çok seviyorum. İki kişilik özel bisikletimde eşimle bu festivale katıldık" diye konuştu.

Kaynak: AA