Afyonkarahisar'da 'Büyük AKUT Gecesi'

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Birim Temsilciliği'nce yeni bir arazi taşıtının alınabilmesi için "Büyük AKUT Gecesi" isimli yardım etkinliği düzenlendi.

Afyonkarahisar'da 'Büyük AKUT Gecesi'
AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, bir otelde düzenlenen yardım etkinliğinde, AKUT gönüllü ekibinin dağ, rafting, kanyon ve sel kazaları olmak üzere her türlü acil durumda olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli illerinin yer aldığı bölgede Afyonkarahisar'ın kavşak konumunda bulunduğunu ifade eden Mahruki, "Kışın özellikle bu bölgede yağan kardan dolayı mahsur kalma olduğunda arkadaşlarımız müdahalelerde bulunuyorlar. Bebeklere mama desteğinden, sürücülere yakıt desteğine kadar gerekli her türlü yardımı veriyoruz. Karşılıklı yardımlaşma duygusunu, hiç tanımadığınız, bilmediğiniz hatta bir daha göremeyeceğiniz insanların yararına kullanmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

AKUT'un başarılı çalışmalarıyla her geçen gün gönüllü sayısının arttığını dile getiren Mahruki, şunları kaydetti:

"Bizler zaten gönüllü olarak, hiçbir karşılık beklemeden 20 yıldır çaba gösteriyoruz ancak önemli olan sizlerin bu davanın arkasında durmanızdır. Bizler 35. koordinasyon merkezini Afyonkarahisar'da kuruyoruz ama aslında Afyonkarahisar kendi AKUT'unu kuruyor. Afyonkarahisar'ın nasıl bir AKUT olmasını istiyorsanız, sizin katkı ve desteğinizle öyle bir AKUT olacaktır. Buradaki fotoğraf, Afyonkarahisarlıların AKUT'u bağrına bastığını, bundan sonra da sahip çıkacağını çok net bir şekilde gösteriyor. Bunun için herkese teşekkür ediyorum"

Mahruki, AKUT'un her türlü desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizler, bu desteğinizi sürdürdüğünüz sürece AKUT, sizin, tanıdıklarınızın, çevrenizin, komşularınızın hatta tüm yurttaşlarımızın başlarına bir dert geldiğinde, canları tehlikeye atarak bilgi ve donanımlarıyla müdahalede bulunacak. Her türlü noktada yardımcı olacak. Bu mücadelede artık sizlerin de payı var."

Sanatçı Yılmaz Morgül'ün şarkı söylediği gecede, Mahruki, derneğe bağışta bulunan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler'e, Elbruz Dağı zirvesinden getirilen taş ile burada açılan Türk bayrağını hediye etti.

Kaynak: AA