Gültan Kışanak'a Nezaket Ziyareti

Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yeldan ve Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, Mezopotamya Mücevher Fuarı'na verdikleri katkıdan dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Akkul, Mezopotamya Mücevher Fuarı'nın bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen oldukça başarılı geçtiğini belirtti.

Akkul, Kışanak ve Yardımcısı Fırat Anlı'ya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da, fuarlar sayesinde Diyarbakır'ın daha fazla tanındığını ve misafir ağırlayabildiğini ifade etti.

Fuar döneminde söylenen ve konuşulanların aksine Diyarbakır'ın oldukça güvenli bir kent olduğunu dile getiren Kışanak, güvenlik anlamında kentin Türkiye'de ilk 10'a girdiğini söyledi.

Yaşanan toplumsal gerilimlerin güvenlik sorunu olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizen Kışanak, bu tür toplumsal sorunların aksine dinamik olarak görülmesinin daha doğru olacağını dile getirdi.

Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yeldan ise, projenin ilk olması açısından büyük önem taşıdığını ve bu organizasyondan belediyenin katkısıyla yüzlerinin akıyla çıktıklarını kaydetti.

Fuarın bir diğer özelliğinin 81 ilin kuyumcular odası başkanını bir araya getirmesi olduğunu kaydeden Yeldan, şöyle konuştu:

"Fuar, bu yönüyle de ön yargıları yıktı. Mücevher fuarı, şu ana dek sadece İstanbul'da ve Diyarbakır'da düzenlendi. İleriki dönemlerde yine Diyarbakır'da farklı konseptlerde fuarlar düzenleyeceğiz. Bazı firmalar, 80-90 kilogram altınla fuara katıldı. Söylenenin aksine Diyarbakır, güvenli bir kent."

Yapılan konuşmaların ardından Yeldan ve Akkul, Kışanak ve Anlı'ya plaket ve vazo hediye etti.

Anlı ve Kışanak'ta misafirlerine plaket takdim etti.

Kaynak: AA