Balıkesir'de Aile Hekimlerinden Üç Gün İş Bırakma Eylemi

Balıkesir'de bir grup aile hekimi ve sağlık çalışanı, çalışma koşullarını gerekçe göstererek başlattıkları eylem kapsamında üç gün iş bıraktı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan Balıkesir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği (BALASED) ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası üyeleri, eylem kararı aldıklarını bildirdi.

Grup adına açıklama Dr. Hüseyin Koputan, aile sağlığı merkezlerindeki çalışma konuşlarının iyileştirilmesini istedi.

Aile hekimlerinin tek sorununun nöbet olmadığını belirten Koputan, şunları söyledi:

"Çalışanlar, görevleri olan koruyucu sağlık hizmetlerine yetişemez olmuşlardır. Bu nedenle yıllardır Avrupa ortalamasının üzerindeki başarı düşmeye başlamıştır. Halkımıza sesleniyoruz, biliniz ki, memnun olduğunuz aile hekimliği, çalışanlarının özverisi ve sahip çıkması sonucu başarılı olmuştur ancak bugün tükenmişlik noktasına gelen, bakanlıkça bitirilmek istenen aile hekimliğine sizlerin desteğiyle bizler sahip çıkıyoruz. Aile hekimliğinin bitirilmesine izin vermeyeceğiz. Halkın sağlığını korumak için, insanca çalışma konuşları için, yıpranma payımız için, 20, 21 ve 22 Mayıs'ta iş bırakıyoruz."

Basın açıklaması ardından grup olaysız dağılırken, sağlık çalışanları, 22 Mayıs'ta TÜİK Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı.

Kaynak: AA