İşçi bayram kutladı, provokatör yakıp yıktı!

1 Mayıs’ı kana bulamak isteyen grupların planları tutmadı. Tüm Türkiye'de bayram coşkusu yaşanırken, bir çok kentte renkli görüntüler vardı. İstanbul’da Taksim’e yürümek isteyen gruplara ise polis izin vermedi.

İşçi bayram kutladı, provokatör yakıp yıktı!
İşçi bayram kutladı, provokatör yakıp yıktı!
7 Haziran seçimleri öncesi HDP ve marjinal grupların 1 Mayıs'ta halkı Taksim'e çekme planı tutmadı. Sağduyulu vatandaşlar bayrama kan bulaştırmak isteyenlere uymadı. Zonguldak ve Konya’da yapılan kutlamalara binlerce kişi katıldı. Zonguldak’taki etkinliklerde işçiler ölen maden işçilerini andı, Konya’daki kutlamalara katılanlar ise barış için beyaz güvercin uçurdu, ‘Demokrasi için yeni anayasa’ sloganı attı. Türk-İş Korteji çelenklerle 1977'nin 1 Mayıs'ında hayatlarını kaybedenleri karanfillerle andılar. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyan sendika üyeleri İstiklal Marşı okuyarak meydandan sessizce ayrıldı.

POLİSLER KIRMIZI YELEK GİYDİ


1 Mayıs'ta Taksim, Beşiktaş ve Mecidiyeköy civarında görev yapan polis memurlarının üzerindeki numaralı kırmızı yelekler de dikkati çekti.

BU DA BAYRAM

İstanbul Taksim’de yasadışı örgütler, polislere molotof ve taş attı. Gruplar çocukları kullanarak polisi taşlattı. Çıkan olaylarda 203 kişi gözaltına alındı, 6'sı polis 24 kişi yaralandı.

İstanbul’da HDP’nin ve terör örgütü DHKP-C’nin desteklediği gruplar Taksim’e yürümek istedi. Polis, İç Güvenlik Yasası kapsamında alanlara molotof ve sapanlarla gidenleri gözaltına aldı. Bir göstericiden düşen silaha ve parça tesirli bombaya polis el koydu.

Beşiktaş'ta HDP ve CHP'lilerin bulunduğu grup Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti. Geceyi boş bir handa geçiren bir grup Komünist Partili polise saldırınca gözaltına alındı. Paralel yapının sendikası Aksiyon İş üyesi 15 kişi Taksim'e girdi.

CHP'li vekil polise saldırdı


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Beşiktaş'ta gözaltına alınan eylemcilerin bulunduğu otobüse binmek istedi. Otobüse alınmayınca araca yumruk atarak camı kıran Erdoğdu, elinden yaralandı.