TİM'in 'İlk 1000 İhracatçı' Araştırması

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) BaşŸkan Vekili Süleyman Kocasert, rekabetin kızışŸtığŸı küresel dünyada markalaşŸma, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge'ye önem veren şŸirketlerin rakiplerine oranla daha iyi işŸler çıkardığŸını söyledi.

Denizli İhracatçılar BirliğŸi (DENİB) BaşŸkanlığŸı görevini de yüreten Kocasert, yaptığŸı açıklamada, 2000 yılından bu yana geleneksel hale gelen TİM'in "İlk 1000 ihracatçı" araşŸtırmasının, Türkiye'nin ihracat gelişŸimi için yapılan referans bir çalışŸma niteliğŸinde olduğŸunu belirtti.

TİM'in "2014 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu"nu bugün Konya'da düzenlenen toplantısında açıklandığŸını bildiren Kocasert, şŸunları kaydetti:

"Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı, toplam ihracatının yüzde 50'sinden biraz fazla paya sahip olarak dikkatleri çekiyor. İhracatın yıldızları genel olarak inovasyon alanında kendilerini gelişŸtirmeleri ile maratonun başŸında yer almanın haklı gururunu yaşŸıyorlar. Rekabetin kızışŸtığŸı küresel dünyada markalaşŸma, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge'ye önem veren şŸirketlerin rakiplerine oranla daha iyi işŸler çıkardığŸını görüyoruz. TİM olarak bu 4 ana unsur üzerinde durduk. Bugün burada ilk 1000 firmanın içinde bulunanların küresel piyasada rekabeti inovatif ve katma değŸeri yüksek ürünleri ile sağŸladığŸını gördüğŸümüzde, TİM'in 4 ana unsura verdiğŸi değŸerin anlamı bir kez daha ortaya çıkıyor."

- Denizli'den 24 firma var

Açıklamasında, Denizlili 24 firmanın Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer aldığŸına dikkati çeken Kocasert, "24 firmanın verdiğŸi gururu yaşŸadığŸımızı belirtmek, özellikle ihracatını muhteşŸem bir şŸekilde artıran ve geçtiğŸimiz yıl 846. sıradayken 2014 yılında 382. sırada yer alan firmayı da tebrik etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA