İki Kardeş Okuldan Hadis Yarışması

Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, hadis yarışması düzenledi.

İki Kardeş Okuldan Hadis Yarışması
Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesinde yapılan etkinliğe; Anadolu İmam Hatip Müdürü Murat Öksüzer, Müdür Başyardımcısı Davut Çakır, Müdür Yardımcısı Adem Durulmuş, Şehit Sebahattin Bozo Lisesi Müdürü Hüseyin Çalışkan, Müdür Yardımcısı Tevhit Büyükkülekçi , Hayırseverler İmam Hatip Ortaokul Müdür Yardımcısı Adil Kacır, Öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar.

Burada bir konuşma yapan İmam Hatip Müdür Yardımcısı Adem Durulmuş, yarışma formatı hakkında bilgi verdikten sonra şu açıklamalarda bulundu: “ Biz burada alışılagelmiş Kutlu Doğum etkinliklerinden farklı olarak, yarışma birinci bölümünde Hz. Peygamber(sav)’in 40 Hadisi ezber, ikinci bölümde ezberlenen hadislerin Türkçe kısmının 3 dk. Ayetlerle ve örneklerle sunumu, son bölümde ise; iki ana başlığın ‘Tıbb-ı Nebevi ve Mezheplerin Neden Ortaya Çıktığı’ konularının geniş kapsamlı anlatımı olarak her iki okulun 9.sınıf öğrencilerinin katkılarını sağladık. Burada amacımız; dünyanın bazı yerlerinde Efendimize karşı yapılan ( Karikatür, Film, v.b) saygısızlıklara karşı, O’nu anma, O’nu anlama ve anladığımızı, yaşadığımızı ifade etmek için, iki okul arası Hadis Yarışması düzenledik. Katkıları olan her iki okul müdürlerime teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Üç bölümden oluşan ve bölüm araları öğrencilerimizin seslendirdiği İlahi ve Naatların okunduğu Hadis yarışmasının ardından, her iki okul öğrencileri birinci seçildi. Öğrencilerimizin Ödülleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Öksüzer ve Şehit Sebahattin bozo Lisesi Müdürü Hüseyin Çalışkan tarafından takdim edildi. Program sonunda kısa bir konuşma yapan Murat Öksüzer, Misafirperverliklerinden dolayı Şehit Sebahattin Bozo Lisesi Müdürü Hüseyin Çalışkan’a teşekkür ettikten sonra, yarışmada amaç birinci ve ikinciyi seçmek değil, iki kardeş okulun bir ortak noktada buluşmasının takdire şayan bir olay olduğunu vurgulayarak, yarışmaya katılan her iki okul öğrencilerimizin birinci olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA