Yalova'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Yalova’da Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Yalova'da Ahilik Haftası Kutlamaları
11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası ile ilgili ilk program Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi.

Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin’in ile Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy ve YTSO Başkanı Tahsin Becan’ın Atatürk anıtına çelenk sunduğu törende esnaf oda ve birliklerinin başkanları da hazır bulundu. Buradaki programın ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ziyaret edildi. Konuklarını Yalova Valiliği toplantı salonunda kabul eden Cebiroğlu, “Hacı Bektaş Veli’nin emriyle kurulan ve bugünkü esnaf ve sanatkarlar odalarının temellerini oluşturan ahilik müessesesi, bu milletin en önemli değerlerinden birisidir. Ülkemiz ve ilimizde tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutlarım” dedi.

YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ise, “Dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan ahilik teşkilatı ve kültürünün günümüz esnaf ve sanatkarlar birlikleri için sosyal bir miras, bir rehberdir” dedi.

Yalova’da yılın ahisi seçilen Hasan Aydoğan’a teşekkür belgesi YESOB Başkanı Hüseyin Çetin tarafından takdim edildi. Aydoğan’a ahilik cübbesini ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu giydirdi. Cebiroğlu’na Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil tarafından çiçek takdim edildi. Ahilik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam edecek.
Kaynak: İHA