Kocaeli'de Anneler Günü Yürüyüşü

Kocaeli'de, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığınca Anneler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül ve partili kadınlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Merkez Bankası önünde toplanarak İzmit Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.

"Anneler el ele barış dolu Türkiye" ve "Güçlüyüz anneyiz" sloganları atan kadınlar, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Gönül, gazetecilere yaptığı açıklamada, annelerin yüreklerine koyduğu her işi başardığını söyledi.

Bütün illerde düzenlenen yürüyüşe, çocuğu dağa kaçırılmış, terör olaylarında şehit olmuş, başörtüsünden dolayı çocuklarını okutamayan ve engeli bulananlar gibi çok sayıda annenin katıldığını anlatan Gönül, "Bundan sonra ki projemiz doğudaki ve batıdaki annelerimizi karşılıklı farklı illere götürmektir. Birbirimizi anlamak, birbirimizin yaralarına merhem olmak istiyoruz" dedi.

Gönül, AK Parti iktidarında annelerin sadece özel günlerde hatırlanmadığını, 12 yıldır ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, "Doğan her çocuğun artık sosyal güvencesi var. Kadınlarımız, kızlarımız iş ve eğitim hayatında erkeklere göre çok daha gerideydi. 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana Kız Okula', 'Baba Beni Okula Gönder' ve 'Eğitime Yüzde Yüz destek' dedik. Şimdi kız çocuklarımızın okula gitme oranı erkek çocuklarımızla aynı seviyede. Her kente üniversite açtık. Başörtüsünden dolayı okula gidemeyen kızlarımız da artık eğitimlerini sürdürebiliyor" diye konuştu.

- "Kadınlar iş hayatında daha çok olmalı"

Kadın istihdam eden işletmelerin sigorta primini devletin ödediğini, bunun da önemli bir teşvik olduğunu vurgulayan Gönül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekonomisi büyük bir ülke olması için kadınların iş hayatında daha çok var olmasını istiyoruz. Bunu sadece erkeklerle başarmamız mümkün değildir. Biz, kadınların istihdamını arttırmak için birçok şey yaptık. Kadın girişimcilere hibe verdik, meslek öğrenmelerini sağladık, sermaye istiyorsa mikro krediden destekledik. Biz analar ağlamasın istiyoruz. Kadınlara ve annelere yönelik yaptığımız çalışmaların, çözüm sürecine de katkı vereceğine inanıyoruz."

Kaynak: AA