Bakan Zeybekci, Muhalefetin Vaatlerini Eleştirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, muhalefet partilerinin vaatlerinin saçmalık olduğunu belirterek, buna sivil toplum örgütlerinin ve işadamlarının ses çıkarması gerektiğini söyledi.

Bakan Zeybekci, Muhalefetin Vaatlerini Eleştirdi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,partisinin Denizli ile ilgili projelerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Basın toplantısına Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü başkanları ve partililer katıldı.

Alkışlar eşliğinde basın toplantısının düzenlediği salona gelen Bakan Zeybekci herkesle tek tek tokalaştı.İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda yapılacak önemli projelerle ilgili olarak sinevizyon gösterisi yapıldı.

Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Denizli’de yapacağı projeleri açıkladı.

İzmir, Aydın, Denizli ve Antalya arasında hızlı trenin olacağını belirten Zeybekci, Aydın-Denizli arasına otoyol yapılacağını ve bu sayede İzmir’e ulaşımın 1 buçuk saate ineceğini kaydetti.

40 bin kişilik şehir stadının yapılacağını da açıklayan Zeybekci, ekonomi ve tarım alanında birçok istihdam artırıcı gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

Denizli’nin merkezinde ne varsa ilçelerinde de olacağını belirten Zeybekci, ‘’ Çevre yollarını tamamlayacağız. Trafik kesinlikle rahatlayacak. Antalya ve İzmir’e daha kısa sürede ulaşacağız. Denizli şehir hastanesi bin yataklı olarak hizmete girecek. Bölgenin en önemli sağlık merkezi olacağız. Türkiye’nin en önemli arkeoloji bilim merkezi olacağız’’dedi.

‘SİYASET BU MİLLETİN BAŞINA BELA OLMAMALI’

Projeleri tanıttıktan sonra gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Zeybekci, siyasetin dürüst yapılması gerektiğini söyledi.

Zeybekci, ‘’Siyaset bu milletin ayağına pranga olmamalı, başına bela olmamalı. Şu anda bu salonda birçok kurumdan işadamları var. Sendikalar ve temsilcileri var. Seçim önü seçim meydanlarında havalarda uçuşan bu saçmalıkların hangi birini ekonomiye yön verenlerle ya da sendikalarla istişare ettiler mi? Size hiç soran oldu mu? Bu havada uçuşan vaatlerin tek muhatabı sizsiniz. Bunun muhatabı devlet değil. Memurlar aynı maaşı alacak. Tek muhatabı olan sendikalar ve işadamlarına sormadılar. Çünkü bu genetiklerinde yok’’dedi.

‘ASGARİ ÜCRETE BİN 500 TL VERECEĞİM DİYEN ADAMIN BELEDİYELERİNDE TAŞREON İŞÇİLER BİN TL ALIYOR’

Muhalefet partilerinin asgari ücret vaadini eleştiren Zeybekci, ‘’Diyorlar ki asgari ücret şu kadar olacak. Devletin kasasından tek kuruş çıkmayacak. Özel sektöre soruyorum. Eğer asgari ücret bu fiyata gelirse 300 kişinin yaptığı işi 200 kişi ile yapar. Bunu yapamazsa batar. Kepenkler iner. Bunlar ömrü boyunca iki tane koyunu bile sabahtan akşama kadar karnını doyuramayanlardır. İki koyunu da eve sapasağlam getiremeyenlerdir. Bunlar ne dediğini dahi bilmiyorlar. Bunları muhatabı işadamları, işveren sendikaları, TOBB’tur. Biz edebimizden susuyoruz. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var çünkü. Her lafın piyasada karşılığı var. Bu konularla ilgili olarak Türkiye’ye çağrı yapıyorum. Bunun muhatabı bu saçmalığın, ayakları yere basmayan vaatlerin sıkıntısı işverenlere olacak. Çünkü bu vaatler insanların kafalarında soru işareti bırakıyorlar. Bunlara haddini bildirin. Bunlara karşı susmayın. Bütün kurumlara söylüyorum. Siyaseti itibarlı kılmak lazım. Asgari ücreti bin 500 TL vereceğim diyen adama sorarlar: Senin belediyelerinde taşeron işçiler neden bin TL alıyor. Sen bunları görmüyor musun ?Diğerlerini bırak bari kendi belediye başkanın ile konuşsaydın’’diye konuştu.

Kaynak: İHA