Eskişehir'de Tren Biletleri Açığa Alınan Gruptan Tepki

Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e gelen 74 kişilik öğrenci grubu, gidiş-dönüş için aldıkları biletin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Eskişehir'de Tren Biletleri Açığa Alınan Gruptan Tepki
Dönüş biletleri iptal edilen grup adına Eskişehir Garı'nda açıklama yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülagü Kaplan, Ulaşım Planlaması adlı dersini öğrencilere uygulamalı bir biçimde göstermek için Eskişehir'e geldiklerini söyledi.

Eskişehir'e 5'inci kez geldiklerini belirten Kaplan, "Her gelişimde demiryolları bize yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bu gelişimizde tamamen daha önceki durumu tersine düşüren bir anlayışsızlıkla karşılaşılmıştır. Göz göre göre buradaki yönetimin işini tam yapmaması sonucu elimizde yer numaraları ve isimlerimiz yazılı biletlerimiz olmasına rağmen YHT'ye binemedik" diye konuştu.

Kaplan ayrıca yetkililerin sorunlarını zamanında çözmediğini iddia etti.

Trenin hareketinden 20 dakika öncesinde gara geldiklerini anlatan Kaplan, biletlerini kontrol ettirmek için sıraya girdiklerinde bilet kontrol noktasında biletlerinin bazı öğrencilerin biletlerini iptal ettirmelerinden dolayı tüm grubun biletlerinin açığa alındığını öğrendiklerini aktardı.

Öğrencilerden Ömer Dursun ise biletlerin herkesin kendi ismi ile alındığını ve grup şeklinde bilet almadıklarını bildirdi.

Bazı öğrenciler ise Ankara'nın uzak bölgelerinde oturduklarını ve ulaşımda sıkıntı yaşayacaklarını kaydetti. Grup, saat 21.30'daki trenle Ankara'ya döndü.

Kaynak: AA