Eğitim Bir Sen 3 Nolu Temsilcilik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duran Katar Açıklaması

Eğitim Bir Sen Eskişehir 3 Nolu Temsilcilik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duran Katar, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi yöneticileri, üniversite akademik personeli ile 1. derece yakınlarına muayene ve tedavi hizmetlerinde öncelik tanınmasını ‘ayrımcılık kokan’ bir uygulama olarak yorumladı.

Eğitim Bir Sen 3 Nolu Temsilcilik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duran Katar Açıklaması

Bu anlayışı ve uygulamayı reddettiklerini ve zamanlaması açısından rektörlük seçimlerinin yaklaştığı dönemde uygulamaya konulmasını manidar bulduklarını belirten Katar, “Akademik personel ve öğretim üyelerimizin bu hizmetleri ayrıcalıklı ve öncelikli almalarına karşı değiliz. Ancak diğer çalışanların bu hizmetlerden neden faydalanamayacağını ve hangi yasal engelin olduğunu öğrenmek istiyoruz” dedi.

Bu uygulamanın rektörlük seçiminde oy kullanmayacak öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler, eğitim öğretim planlamacıları ve idari personeli kapsamadığının anlaşıldığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Duran Katar şunları söyledi:
“Hak ve eşitlik mücadelesi üzerine kurulu sendikacılık anlayışım gereği bu ayrımı asla kabul etmediğimizi ve şiddetle protesto ettiğimizi ilanen duyuruyoruz. Üniversite çalışanlarını en alt kademeden en üst kademeye birbirini tamamlayan bir bütünün parçaları olarak görmeyen ve bu anlayışı ve uygulamayı reddediyoruz. Üniversitemiz birimlerinin aynı kurumda çalışanları incitici, ayrıştırıcı, ötekileştirici ve ayrımcılığa tabi tutan hükümetimizce yürütülen politikaların tam tersi bu uygulamasını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çalışanlarının ve kamuoyunun takdirine sunuyor, acilen bu yanlışlığın düzeltilmesini bekliyor ve sorumluları bu uygulamadan dolayı incinen diğer çalışanlardan özür dilemeye davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA